Terug naar overzicht

Bewel Hasselt: onze grootste vestiging met de meest uiteenlopende diensten

31 maart 2022

520 medewerkers zijn elke dag aan het werk bij Bewel Hasselt. Zoveel medewerkers, dat betekent ook heel veel verschillende werken. Een blik achter de schermen!

Een medewerker van Bewel Hasselt is bezig met stickers los te trekken.

 

Bij Bewel Hasselt vindt u het meest aantal verschillende activiteiten verzameld op één vestiging. Er worden producten gecontroleerd en verpakt, boeken gekaft, drinkflessen en andere producten bedrukt, en nog veel meer. Al die activiteiten maken dat vestiging Hasselt heel multidisciplinair is: als klant kan u er met verschillende vragen of opdrachten terecht op één plek.

 

De diensten bij Bewel Hasselt

 

Multidisciplinaire aanpak voor Mumplanner

Mumplanner is een van de klanten die geniet van onze multidisciplinaire werkwijze. We maken voor hen agenda’s die in de boekbinderij worden samengesteld. Maar eerst worden de kaften van de agenda’s in onze stikkerij gestikt. En wanneer er agenda’s worden gekocht via de webshop van Mumplanner, maken wij die pakjes klaar op onze pick & pack-afdeling. En dat allemaal in één vestiging.

 

Klinkende klantnamen

We werken in Hasselt voor heel wat Limburgse, nationale én internationale bedrijven. Dit is slechts een greep uit ons klantenbestand:

  • Brouwerij Cornelissen: bieren verpakken voor export
  • Brouwerij Martens: bieren verpakken voor export
  • Brown-Forman: Jack Daniel’s whisky verpakken in cadeauverpakkingen
  • JBC: kleding herprijzen, ideale voorraad maken, kledij sorteren en conditioneren (= winkelklaar maken)
  • C&A: kledij conditioneren (= ophangen op kapstokken, klaar voor de winkels)
  • Drankenproducent Konings: dranken herverpakken. We hebben ook een enclave op de site van Konings zelf, waar onze vakhanden meewerken in de productie en smaken mengen.

In totaal werken we in onze vestiging in Hasselt voor zo’n 196 klanten.

 

Vakhanden en machines vullen elkaar aan

Een van onze grote afdelingen is de zeefdrukkerij, de enige afdeling in Hasselt waar we met machines werken en tegelijkertijd werk creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zorgen dat de machines hun werk kunnen doen en nemen zelf al het werk op zich dat niet door de machines uitgevoerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het terug verpakken van producten, handvaten aan de gezeefdrukte emmers hangen, doppen op drinkbussen draaien of kwaliteitscontroles uitvoeren op het werk van de machines.

 

Een sterk en flexibel team

Als grootste vestiging, met het meeste personeel, kunnen we ons personeel flexibel schuiven over alle afdelingen. Zo kunnen we snel inspelen op specifieke of last minute vragen van onze klanten.

Een van de andere grote sterktes van Hasselt is de samenhorigheid tussen alle afdelingen. We proberen altijd samen tot oplossingen te komen en denken met elkaar mee. Daarvoor verdienen al onze medewerkers een dikke pluim.

Dit wist u nog niet over onze werkplaats in Hasselt

  • Op de afdeling Arbeidszorg ontwikkelen werkzoekenden, met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, via arbeidsmatige activiteiten de nodige arbeidscompetenties. Ze leren opnieuw vertrouwd te geraken met, bijvoorbeeld, een arbeidsritme of bepaalde arbeidsattitudes die nodig zijn om te kunnen doorstromen naar een betaalde tewerkstelling. Verloopt dit traject positief, dan kunnen ze  geleidelijk aan op een productieafdeling starten om daarna eventueel in aanmerking te komen voor een tewerkstelling. Deze intensieve coaching verloopt in samenwerking met GTB (Gespecialiseerde Traject Begeleiding van VDAB).
  • Hasselt is de grootste werkplaats van onze negen werkplaatsen. Niet alleen qua aantal medewerkers maar ook qua oppervlakte.
  • Er horen zeven enclaves bij Hasselt: we werken on-site bij JBC, Carglass, LDM, Ikea, H.Essers, Konings en Euro Shoe.