Terug naar overzicht

Achter de schermen bij de Bewel zeefdrukkerij: op elk product de juiste print

29 oktober 2021
Een medewerker in de Bewel zeefdrukkerij is bezig met zwarte emmers te bedrukken met een wit logo.

Onze industriële Bewel zeefdrukkerij in de vestiging van Hasselt is een gevestigde waarde. We bedrukken er al meer dan dertig jaar de meest uiteenlopende producten voor de meest uiteenlopende klanten. Van drinkbidons tot vuilnisbakken die u overal ter wereld terugvindt.

Er werken zo’n 54 maatwerkers en 8 monitoren in onze zeefdrukkerij. Ze kregen de nodige opleidingen over zeef- en tampondruktechnieken, en werken er met machines van heel hoge kwaliteit. De afdeling blijft groeien en investeren in vernieuwingen. We brengen zo vakhandschap en techniek samen: onze garantie op een onberispelijke kwaliteit.

 

Hoe Bewel het verschil maakt in de zeefdrukkerij

Vergelijk ons niet met kleinere zeefdrukkerijen die gespecialiseerd zijn in textiel, of grote spelers die in bulk drukken. Wij maken het verschil op deze vlakken:

 

Voor kleinere en mediumgrote + niet te automatiseren grote orders

Niet elk drukproces valt te automatiseren. Kleinere en medium orders – van 100 tot gemiddeld een 10.000 stuks – zijn bij ons aan het juiste adres.

We hebben daarnaast ook klanten met heel grote orders die moeilijk tot niet te automatiseren vallen. Zij vallen daardoor bij de hele grote spelers uit de boot. Voor een bekende ijsjesproducent maken we bijvoorbeeld vuilnisbakken die wereldwijd gebruikt worden, maar die aangepast moeten worden naargelang het land waar ze terecht komen. We maken die verschillende versies van eenzelfde vuilnisbak zonder problemen. In totaal spreken we hier over een 150.000 vuilnisbakken.

 

Volledige ontzorging dankzij onze bijkomende activiteiten

We bedrukken niet alleen de producten van onze klanten, maar helpen hen ook verder met alle mogelijke bijkomende activiteiten. Denk aan stockage, assemblage van de bedrukte producten, verpakken en verzending naar de eindklant.

Dat doen we bijvoorbeeld voor Eurobottle. Zij laten niet allen hun drinkbidons bij ons zeefdrukken, maar hebben ook hun stockvoorraad bij ons. Wanneer zij een order plaatsen, gaan we meteen aan de slag en bedrukken het vereiste aantal bidons. Vervolgens plaatsen we de deksel en het drinktuitje in de gewenste kleur op de bidon. Soms wordt er nog een extra sticker op de bidon geplakt, of een papiertje met informatie in de bidon gestoken. Zijn de bidons volledig klaar, dan worden ze door onze vakhanden verpakt en verzonden.

Eurobottle laat de eindfase van hun productieproces volledig over aan ons.

Een medewerker van Bewel controleert of de bedrukking op drinkflessen goed is gebeurd.

 

We bekijken élke vraag

Wat uw vraag ook is, we bekijken altijd of het binnen onze mogelijkheden ligt en communiceren hier open over. We zijn een flexibel en toegankelijk bedrijf dat met u meedenkt en met plezier the extra mile gaat. Op die manier blijven we onze eigen kennis verbreden, en kunnen we u maximaal ondersteunen.

 

Bedrukken van elk mogelijk materiaal

De zeefdrukkers van Bewel bedrukken een breed spectrum van materialen zoals kunststof, glas, metaal of hout. U heeft als klant de keuze tussen tampon- en zeefdruk. Tampondruk kan u vergelijken met een soort van stempelen, en wordt heel vaak gebruikt op bijvoorbeeld pennen en aanstekers. Zeefdruk heeft daarentegen een langere houdbaarheid, en wordt bijvoorbeeld gebruikt op emmers, vuilnisbakken, glazen, flessen, enzovoort. Momenteel is zeefdrukken de meest gebruikte druktechniek in onze werkplaats.

 

Wat kan onze zeefdrukkerij voor u betekenen?

Op zoek naar een betrouwbare en flexibele partner om uw producten te laten bedrukken? Onze zeefdrukkers helpen u graag verder met een oplossing op maat van uw bedrijf en processen.

Contacteer ons gerust met uw vraag of voor een eerste kennismaking.