Terug naar overzicht

Bewel en Konings: meer dan 15 jaar professionele en menselijke klik

18 mei 2021
Konings
Een medewerker van Bewel verpaakt voor Konings blikjes van het merkt White Claw.

Bewel en drankenproducent Konings werken al meer dan vijftien jaar samen. Een partnership dat gebouwd is op wendbaarheid, vertrouwen en wederzijds respect. “Bewel is het verlengstuk van onze productie.”

 

Konings is een bottelarij en drankenproducent uit Zonhoven. Naast drankenrecepturen ontwikkelen, vullen zij flessen, blikjes, Tetra en PET-flessen af met frisdranken, fruitsappen en alcoholische dranken. Het bedrijf is wereldwijd actief en heeft vestigingen in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Koen Molemans (accountmanager bij Bewel): “Onze samenwerking met Konings bestaat uit verschillende aspecten. Het grootste deel is wat wij ‘repack’ noemen: wij herverpakken dranken volledig naar de wensen van Konings’ klanten.”

“Afgevulde dranken kunnen op veel manieren worden verpakt. Dat krijg je met automatische verpakkingslijnen niet altijd gebolwerkt. Heeft een klant van Konings heel specifieke verpakkingseisen? Onze vakhanden weten er wel raad mee. Samen met Konings zorgen we voor een oplossing op maat.”

 

Wereldwijd export voor Amerikaanse speler

Johan Vaes (quality manager bij Konings): “Bewel ondersteunt momenteel onze opdrachten voor White Claw. Dat is een Amerikaanse drankenproducent die gespecialiseerd is in hard seltzers, een licht alcoholische drank die razend populair is in de VS.”

“Wij vullen de blikjes op onze lijn en verpakken ze per vier in een karton. Bewel verpakt die kartonnen kratjes vervolgens nog eens per zes in een grotere doos, voorziet een label en stapelt de dozen op stevige pallets. Klaar voor wereldwijd transport.”

Frank Vints (purchaser bij Konings): “De doorlooptijden zijn heel erg kort in dit project. Maandelijks moeten een kleine duizend pallets de deur uit. Maar het mag gezegd worden: het team van Bewel doet dat fantastisch. Onze klant is veeleisend, dus zijn wij dat ook voor Bewel. Maar ze schieten niet tekort. Integendeel: ze kennen ons bedrijf door en door. Ze denken met ons mee en gaan op zoek naar de beste oplossingen. De samenwerking loopt echt goed, zowel op professioneel als menselijk vlak.”

 

Bekroonde samenwerking

“De sterkste punten van Bewel zijn volgens mij: mankracht, expertise, wendbaarheid en snelheid. Ze hebben gemotiveerde werknemers in dienst, die weten wat ze moeten doen. En ze kunnen snel schakelen wanneer dat nodig is. Dankzij hen kunnen we onze klanten een nog betere service bieden.”

Céderique Schellis (key accountmanager bij Konings): “Konings heeft in 2020 verschillende prijzen en nominaties binnengehaald, waaronder de Exportprijzen van Voka – KvK Limburg. Het is mede dankzij onze samenwerking met Bewel dat wij grootschalige exportopdrachten aan kunnen. Zij verdienen dus zeker ook een eervolle vermelding.”

 

Nieuwe klanten voor Bewel dankzij Konings

Johan Vaes (Konings): “Sommige klanten die via ons in contact kwamen met Bewel, werken nu ook rechtstreeks met hen samen voor bepaalde opdrachten. Brown-Forman, met Jack Daniels whisky als hun bekendste product, schakelt Bewel in voor geschenkverpakkingen van hun high-end producten. Het is leuk dat wij hen hebben samengebracht, maar het is vooral de verdienste van Bewel zelf. Ze kunnen als maatwerkbedrijf op het vlak van kwaliteit zeker concurreren met andere ‘gewone’ bedrijven.”

Lees hier meer over Bewels samenwerking met Brown-Forman.

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!