Terug naar overzicht

De kwaliteitsbelofte van Bewel in élke stap van onze samenwerking

15 september 2022

Bij een maatwerkbedrijf als Bewel kan u gerust zijn van een kwaliteit die perfect voldoet aan uw verwachtingen. Hoe wij daarvoor zorgen? Dat doen we tijdens meerdere stappen in onze (productie)processen:

Twee medewerkers van Bewel controleren de kwaliteit van afgewerkte producten.

Voorbereiding en start van de werken

Elke nieuwe opdracht start standaard met een eerste bespreking: wat is de specifieke vraag hier? Wat zijn kritieke punten en waar dienen we zeker belang aan te hechten?

Omdat dit steeds verschilt van klant tot klant, passen we onze werkwijze daarop aan. Sommigen kunnen ons perfect vertellen wat het gewenste eindresultaat is en hoe de werkwijze eruit dient te zien. Anderen hebben meer sturing nodig en vragen ons om mee na te denken over de juiste werkinstructies en vereiste kwaliteitsnorm van het eindproduct.

We proberen de klant volledig te doorgronden zodat we zeker weten wat de klant van ons verwacht. Dat doen we op verschillende manieren:

  • We nodigen klanten vrijblijvend uit voor een bezoek aan een van onze vestigingen. Zo leren ze ons bedrijf en onze werkwijze beter kennen.
  • We stellen hen voor aan soortgelijke cases om hen een idee te geven van hoe wij ook hun opdracht kunnen aanpakken.
  • Heeft de klant een voorbeeld van het gewenste eindresultaat of van het product? Dan vragen we hen om dat indien mogelijk mee te brengen of op te sturen.

Hebben we alle nodige informatie, dan gaan onze werkvoorbereiders aan de slag. Ze ontwikkelen een werkwijze die aansluit bij de capaciteiten van onze medewerkers én die het gewenste eindresultaat garandeert. Om het voor onze medewerkers zo duidelijk mogelijk te maken wat van hen verwacht wordt, maken we de gewenste kwaliteit zo meetbaar mogelijk en leggen dat vast in de werkinstructies.

Bij verpakkingswerken leggen we bijvoorbeeld vast welke aantallen precies in een verpakking dienen te komen. We gebruiken telweegschalen om dit te meten en te controleren.

Voor we effectief van start gaan, toetsen we de door ons ontwikkelde werkwijze af met de klant. We voeren enkele testen uit en leiden onze maatwerkers op. Ze worden verder nauw opgevolgd door hun monitor.

Een medewerker van Bewel is bezig met een minutieuze kwaliteitscontrole.

Tijdens de productie

Is de productie ‘up and running’, dan blijven we de kwaliteit bewaken via periodieke controles op het proces, onze maatwerkers en het eindresultaat. Daarin spelen onze monitoren een belangrijke rol. Zo bent u zeker dat we onze werking voor u blijven optimaliseren en de gevraagde kwaliteit kunnen garanderen.

Om de kwaliteit van onze opdrachten nog meer te bewaken, werken we ondertussen in meerdere werkplaatsen met controleurs die steekproefgewijs controles uitvoeren. Ze vormen als het ware de ogen van de monitor. Doordat zij minstens elk uur op elke plek passeren in de werkplaats, worden mogelijke fouten snel opgemerkt én bijgestuurd.

 

Nazorg

Als er iets misloopt of een klacht ons bereikt, gaan we hier meteen mee aan de slag. We zien een klacht als een leermoment voor onze medewerkers en onze organisatief zelf. In eerste instantie zal de werkplaats het probleem zo snel mogelijk oplossen.

We gebruiken dat als een leermoment voor onze organisatie. Daarin evalueren we of we bepaalde stappen dienen te zetten om dezelfde fout in de toekomst te vermijden. Zo kunnen we onze controlelijst updaten, andere werkmaterialen gebruiken of een stap in het proces aanpassen.

 

Gecertificeerde kwaliteit

U mag er zeker van zijn dat ons maatwerkbedrijf voldoet aan de nodige specifieke normen op het vlak van kwaliteit. Al onze vestigingen zijn bijvoorbeeld ISO 9001-gecertificeerd. Daarnaast zijn drie vestigingen gecertificeerd met de FSSC 22000 voedselveiligheidsnorm.

 

Verbeter uw productieproces met Bewel

Benieuwd wat Bewel kan betekenen voor de kwaliteit van uw productieproces? Vul onze gratis productiescan in en kom na zes vragen te weten hoe we uw productie kunnen optimaliseren. Klik hier om naar de productiescan te gaan.

 

 

Controlewerk van uw producten?

Naast kwaliteitscontrole op onze eigen productie, kunnen we ook uw producten of materialen visueel en/of technisch controleren. U vindt er meer informatie over in dit artikel.