Terug naar overzicht

Binnenkijken in Oudsbergen: waar 450 medewerkers elke dag het beste van zichzelf geven

04 juli 2022

In onze vestiging in Oudsbergen zijn zo’n 450 medewerkers aan het werk voor enkele van onze grootste klanten. Van reinigen en verpakken tot controleren en logistiek faciliteren: dit is Bewel Oudsbergen.

Bewel Oudsbergen

Wasstraten als deel van de circulaire economie

In Oudsbergen vindt u een wasstraat die we gebruiken om onder meer herbruikbare bekers en voedingsrecipiënten te reinigen. We maken ook deel uit van het Wash-It platform, een Vlaams coöperatief platform dat inzet op herbruikbare bekers wassen op een sociale en duurzame manier. En dat voor de grotere bekerleveranciers, evenementen en verenigingen of clubs. Naast die wasfaciliteit voor bekers hebben we nog een aparte wasinstallatie waarmee we grotere bakken kunnen reinigen. Een voorbeeld zijn bakken waarin roetfilters worden getransporteerd.

Alken-Maes

Bewel en Alken-Maes: een op-en-top Limburgse samenwerking die vorm krijgt in Oudsbergen. We (her)verpakken hun bieren in kartonnen verpakkingen en bakken. De door ons verpakte producten worden ook opgeslagen in ons magazijn.

Daarnaast doen wij aan display handling voor hen: vanuit plano karton bouwen we displays voor supermarkten. Die vullen we erna ook met de juiste dranken. De displays worden in onze magazijnen opgeslaan en van daaruit rechtstreeks gelevred naar de klanten van Alken-Maes.

Langdurige samenwerking met Scania in onze nieuwbouw hal

Sinds oktober 2020 zijn we in Oudsbergen aan de slag in een gloednieuwe bedrijfshal. Die hal wordt gehuurd door Scania, onze grootste klant. We voeren er algemene verpakkingswerken uit en verpakken de meest uiteenlopende onderdelen: van kleine ringetjes tot mazouttanks. Sommige producten worden per één verpakt. Anderen samen met andere producten in een onderhoudskit.

Bewel Oudsbergen

Aan de slag bij Greenyard

De grootste enclave van Oudsbergen is Greenyard, waar onze vakhanden elke dag in twee shiften werken. We mixen er trays voor dipsauzen, controleren zakjes soep en werken aan de krimplijn. Daar worden potjes met voeding in plastiek verpakt en bestickerd. Een machinaal proces, waarbij onze medewerkers de kwaliteit van de producten controleren.

Bewel Oudsbergen

Een jong team met veel ervaring

Het site-team van Bewel Oudsbergen is een goede mix van nieuwe gezichten en mensen die al langer bij Bewel werken. Ze proberen samen met de monitoren een sterk team te maken van Oudsbergen en alle bijhorende enclaves.

Ze zorgen dat de site een aangename werkomgeving is, waar voldoende werk is voor iedereen en waar onze vakhanden kunnen verder groeien. Zij kunnen bijvoorbeeld doorgroeien naar een functie zoals heftruckchauffeur.

Dankzij de grote variëteit in opdrachten, vinden we hier voor iedereen de juiste job. En dat is een van onze belangrijkste doelstellingen.

 

Dit wist u nog niet over onze werkplaats in Oudsbergen

– Bewel Oudsbergen zorgt voor bijna 40% van de omzet van Bewel.

– Er zijn meerdere enclaves die bij Oudsbergen horen: Scania, Greenyard, Yazaki, Essers, Axalta en Alro.

– Onze collega Mieke Hoekx maakte een speciaal opleidingsboekje met alle opleidingen die onze maatwerkers kunnen volgen. Zo kunnen zij gemakkelijker kiezen wat interessant is voor hen.

– Onze medewerkers zorgen zelf voor het onderhoud van de site. Eddy en Stefan zijn onze klusjesmannen/groenverzorgers, Gaby en haar poetsteam zorgen dat alles steeds proper is. En dat doen ze super!