Terug naar overzicht

Wash-It: laat uw herbruikbare bekers wassen door Bewel

01 maart 2022
herbruikbare bekers wassen

De deur naar evenementen staat eindelijk weer open. Voor veel bedrijven en organisaties wordt het de eerste keer dat zij events organiseren met herbruikbare bekers – sinds januari 2022 is het voor heel wat evenementen verplicht om herbruikbare bekers te gebruiken. Hoe zorgt u dat uw bekers na gebruik weer volledig proper zijn en klaar voor het volgende evenement? Onze wasstraat, waarmee we deel uitmaken van het Wash-It platform, is de perfecte milieu- en budgetvriendelijke oplossing.

Wash-It is een Vlaams coöperatief platform dat inzet op herbruikbare bekers wassen op een sociale en duurzame manier. Organisaties kunnen zich registreren bij Wash-It en ontvangen hierna een offerte van de dichtstbijzijnde wasstraat. We zijn in totaal met zes partners die lid zijn van Wash-It, over een Meiko-wasstraat beschikken en verspreid zijn over heel Vlaanderen. In Limburg zijn wij de go-to partner.

 

Van herbruikbare bekers tot voedselverpakkingen

Onze wasstraat is de perfecte oplossing voor heel wat bedrijven en organisaties. Denk aan verhuurbedrijven die kunststofbekers verhuren aan events, of aan lokale jeugdbewegingen of sportclubs. We werken al samen met Festicup via Limburg.net, die in heel Limburg herbruikbare bekers ter beschikking stelt. Hun bekers liggen ook bij ons gestockeerd. Organisaties halen de bekers bij ons op en brengen ze hier na het event terug. Wij wassen ze en stockeren ze opnieuw. Ook met Stad Hasselt lopen er gesprekken over een mogelijke samenwerking bij hun events.

Maar daar stopt het niet. We kunnen ook servies of andere voedselverpakkingen en cateringmateriaal reinigen. Met andere woorden: we zijn de geknipte partner voor horecazaken en bedrijven die willen inzetten op duurzaamheid en herbruikbare verpakkingen.

 

Meer dan louter reinigen

  • Onze wasstraat wast niet alleen, maar droogt de herbruikbare bekers ook. Dat droogproces is noodzakelijk om een goede opslag van de bekers te verzekeren. U bent bij ons zeker dat uw bekers pas in elkaar gezet worden wanneer ze kurkdroog zijn. Zo kan er geen schimmelvorming optreden tijdens de stockage.
  • We gebruiken alleen maar ecologische producten en focussen sterk op kwaliteit. We doen steekproefgewijs testen om te controleren of zowel het reinigingsproces als de gereinigde bekers en verpakkingen voldoen aan gewenste zuiverheidsgraad.
  • Er is voor iedereen in Vlaanderen een Wash-It partner in de buurt. Ver rijden is dus niet nodig, wat een positieve impact heeft op uw ecologische voetafdruk.
  • U kan zich aan een snelle service verwachten: we kunnen zo’n vijfduizend bekers per uur reinigen.
  • Wilt u uw herbruikbare bekers tijdelijk bij ons stockeren? We helpen u graag verder.

Compleet gereinigde én gedroogde bekers in zeven stappen

De bekers die bij ons binnenkomen, worden in de machine geplaatst en gaan door een eerste spoeling. Daar wordt het grootste vuil verwijderd zoals zand, sigarettenpeuken of modder. De tweede spoeling gaat meer in detail en focust op het iets fijnere vuil dat achterbleef na de eerste spoeling. De derde spoeling is een osmose-reiniging waarbij de bekers met het zuiverste water een laatste keer worden gespoeld.

Na het reinigingsproces volgt het uitgebreide droogproces. De bekers worden eerst afgetrommeld, zodat vochtdruppels eraf lopen. Hierna gaan ze nog eens door drie droogzones en worden vervolgens afgekoeld.

Onze medewerkers nemen alle bekers uit de machine, tellen ze en zetten ze in de door u voorziene bakken. Uw kunststof bakken kunnen we ook voor u wassen.

 

Kies voor propere, herbruikbare bekers. Kies voor Wash-It

Wilt u graag meer informatie over een samenwerking met Wash-It? Contacteer ons voor meer informatie of surf naar de website van Wash-It. U kan daar een vrijblijvende offerte aanvragen.