Terug naar overzicht

Bewel Tessenderlo: flexibele alleskunners

19 juni 2020
Een medewerker van Bewel Tessenderlo is aan de slag achter een werktafel. Hij draag een witte labojas.

Heel wat uiteenlopende opdrachten, enorm veel flexibiliteit en een gemotiveerd team. Dat is de werkplaats van Bewel in Tessenderlo in een notendop. Elke dag gaan 179 medewerkers er enthousiast aan de slag om zowel kleinere als grote taken tot een goed einde te brengen. “Die flexibiliteit is onze grootste troef,” aldus werkleider Dimitry Geuens.

 

“Tessenderlo is een vrij technische werkplaats met heel wat verschillende klanten”, legt Dimitry uit. “En met een grote diversiteit aan opdrachten en activiteiten. Zo verpakken wij bijvoorbeeld heel wat uiteenlopende producten, zoals batterijen voor Panasonic, sanitaire onderdelen voor Calodar, pleisters voor Reskin, keukencatalogussen voor Moderna, componenten van zonnepanelen voor Pidbox, … Maar daarnaast lossen wij ook containers voor Essers. Knippen wij de pijpjes van zeepdispensers op maat. Verpakken wij voedingsartikelen in onze gekoelde voedingsruimte. Assembleren en solderen wij onderdelen. En bouwen wij momenteel zelfs elektrische fietsen.”

“Onze grootste troef? Dat is ongetwijfeld onze flexibiliteit. Het takenpakket hier wisselt bijna elke dag. Daarom werken wij ook dagelijks met een planbord om snel te kunnen schakelen. Op die manier kunnen wij heel wat verschillende klanten van dienst zijn met heel wat uiteenlopende opdrachten. En dat zowel in onze eigen werkplaats als via onze enclavewerking. Momenteel staan er zes enclaves op onze teller.”

“Die flexibiliteit uit zich ook in onze werkplaats zelf. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aantal vaste klanten met elk hun eigen plek in onze werkhallen. Maar daarnaast maken wij ook regelmatig plaats voor kleinere, losse opdrachten door de ruimte in onze afdelingen wat anders in te richten. En ook onze voedingsafdeling wordt speciaal ingericht en veranderd voor bepaalde klanten. Uiteraard volgens de nodige beschermende maatregelen.”

 

Van losse verpakkingsopdrachten tot totaalprojecten bij Bewel Tessenderlo

“Wij kunnen u helpen met zowel kleine als grote projecten. Zo zijn we pas nog een samenwerking gestart met Ellio, een merk van speed pedelecs. Het gaat hier om een totaalproject waarbij we een fiets assembleren van A tot Z. Van het indraaien van schroeven tot een compleet gehomologeerde speed pedelec, inclusief nummerplaat, chassisnummer en gelogde onderdelen. Dankzij de juiste opleiding, deelstappen en werkinstructies kunnen onze medewerkers heel wat verschillende taken aan.”

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag met zowel grotere als kleinere opdrachten. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Contacteer ons en we bekijken met plezier hoe wij u kunnen helpen.