Terug naar overzicht

Peter Bonhomme: “Ik haal veel voldoening uit gecompliceerde opdrachten”

22 november 2022

Geen Bewel zonder onze getalenteerde vakhanden, en dus ook niet zonder collega Peter Bonhomme. Peter zet zijn jarenlange ervaring in elektronica sinds 19 mei 2019 in bij Bewel, waar hij aan de slag is als elektromonteur. Hij vertelt zelf meer over zijn leven op en naast de werkvloer.

Peter: “Ik werk op de site in Heusden elke dag aan elektrokasten, die gebruikt worden om processen te besturen bij bijvoorbeeld bedrijven of de spoorwegen. Ik dien de elektronische componenten van zo’n kast te monteren, alle draden correct aan te sluiten, en dat allemaal vervolgens in te bouwen in de kasten zelf.”

“We zijn met ongeveer tien medewerkers die deze job uitvoeren. Het is een job die de nodige aandacht vereist, want je mag uiteraard geen enkele draad verkeerd steken.”

“Kwaliteit leveren is iets wat ik fijn én belangrijk vind ik mijn job. Ik haal er veel voldoening uit om een goed eindproduct af te leveren, zeker bij gecompliceerde opdrachten. Ik heb zelf een elektro-opleiding gevolgd, dus dat helpt me zeker verder. Hier bij Bewel zorgen we daarnaast niet alleen dat de kasten technisch in orde zijn, maar dat alles er ook netjes uitziet. Zo zit er uniformiteit in alle producten die we afleveren.”

“Ik werk graag bij Bewel om verschillende redenen. Zo is alles hier heel goed geregeld en gestructureerd. We werken vaste uren en zijn een toffe groep van collega’s. Ook buiten de werkuren trekken we soms met elkaar op om eens iets te gaan drinken of een frietje te eten.”

Peter na de werkuren

“Dat laatste doe ik zelf ook graag wanneer ik na mijn werk naar huis fiets. Zo passeer ik wel eens bij frituur. Ik probeer gevarieerd en gezond te eten, maar af en toe zondigen met een frietje mag dan wel. Daarnaast vind je mij in mijn vrije tijd vaak buiten, in de natuur. Ik hou van fietsen en wandelen, en spreek vaak af met een kameraad om mooie wandelingen te maken. Van Zoutleeuw of Bolderberg tot De Teut of Bosheide. Er zijn heel wat mooie plekken in ons land te vinden.”