Terug naar overzicht

Brouwland leert de Fransen brouwen met hulp van Bewel

15 september 2020
Medewerkers van Bewel zijn aan de slag voor Brouwland, waarvoor zij brouwkits samenstellen.

Brouwland, Europees marktleider in thuisbrouwmaterialen, haalde onlangs een groot order binnen van een van de grootste supermarktketens van Frankrijk. In eerste instantie worden in meer dan 200 winkels binnenkort twee soorten bierbrouwkits verkocht. Om dit project te realiseren sloegen Brouwland en Bewel de handen in elkaar. Na vier weken hard werken, komen deze week de eerste tien trucks de pakketten ophalen bij Bewel, klaar voor transport naar Frankrijk. De Fransen leerden ons misschien wijn maken, maar Brouwland leert hen nu bier brouwen. En dat mede dankzij ons!

 

Brouwland en Bewel werken al jarenlang samen. Elke dag is er een team van Bewel aanwezig op de Brouwlandsite in Beverlo om diverse magazijn- en productiewerkzaamheden uit te voeren. Dat Brouwland voor deze grote order ook een beroep zou doen op Bewel, was voor hen vanzelfsprekend. “Voor een project van deze grootorde waren veel meer helpende handen én meer ruimte nodig”, vertelt Brouwland-projectleider Jorina van Kerckhoven. “We besloten daarom samen met Bewel om deze opdracht in de vestiging van Bewel zelf, in Tessenderlo, te laten doorgaan. Zij beschikken over de nodige mankracht én voldoende magazijnruimte.”

 

Versterkte samenwerking tussen Brouwland en Bewel

“Dit is niet alleen een uniek project voor Brouwland, maar ook voor Bewel”, vertelt Dimitry Geuens, Bewel-werkleider. “Zowel kwantiteit als kwaliteit was bij deze opdracht heel belangrijk. Naast de bijna 150 gevulde pallets die de klant bestelde, had ze ook zeer specifieke richtlijnen voor verpakkingen. Van de palletstapeling tot de sticker op de bierbrouwkit. Met een team van een twintigtal mensen haalden we de opgelegde deadline netjes en werden de kits volgens alle vereisten verzonden.”

Het wederzijds opgebouwde vertrouwen lag zeker mee aan de basis van deze succesvolle samenwerking. “Ik kan alleen maar zeggen dat alles goed is verlopen”, gaat Jorina verder. “Ik kreeg de mogelijkheid om dagelijks mee te coördineren op de werkvloer van Bewel, waardoor we steeds kort op de bal konden spelen. Nu de eerste grote bestelling achter de rug is, kunnen we ons voorbereiden op de stockopvolging en het preventief klaarmaken van extra kits. Dit project versterkt de samenwerking met Bewel alleen maar. Ik kijk uit naar wat nog komt.”

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!