Terug naar overzicht

Anup Verheijen: “Ik hou ervan om te blijven groeien”

15 juli 2022

Bij Bewel werken mensen die zowel op als naast de werkvloer het beste van zichzelf geven. Zo iemand is Anup Verheijen, medewerker in onze enclave van Greenyard. Ook wanneer hij in zijn vrije tijd badmintont, geeft hij zich helemaal. Hij werd daarom dit jaar uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in Kinrooi en mocht deelnemen aan de Special Olympics in Brussel. Dit is zijn verhaal:

Anup Verheijen

Anup op de werkvloer

Anup: “Ik werk sinds juli vier jaar bij Bewel, en dat sinds het begin in de enclave van Greenyard. Daar sta ik meestal aan de krimpmachine, die potjes met voeding automatisch in plastiek verpakt. De machine werkt zoals een oven, waarin de plastiek gekrompen wordt zodat ‘m perfect past rond de potjes.”

“We staan altijd met vijf medewerkers aan die lijn, waarbij het onze taak is om de machine op te volgen en de kwaliteit te controleren. Zit de folie te los rond de potjes of plakken de stickers op de verpakking niet goed? Dan stellen we de machine bij. Daarvoor heb ik de machine natuurlijk eerst moeten leren kennen. Ondertussen ken ik de machine door en door, en is het mijn favoriete deel van de job.”

“Ik werk heel graag bij Bewel en Greenyard en dat komt zeker ook door de collega’s. Ik kende een aantal van hen al van op school. Ik zie hen als mijn vrienden, waarmee ik op de werkvloer al eens kan lachen. Zeker met de twee andere vaste medewerkers aan de krimplijn kan ik het goed vinden: Koen en Rudi. We wonen dicht bij elkaar en spreken soms ook naast het werk af om bijvoorbeeld te gaan fietsen.”

“Ik zou andere mensen zeker aanraden om bij Bewel te komen werken. Of je nu traag of snel werkt: ze houden hier rekening met je. Dat vind ik zelf heel belangrijk. Op school was ik nooit bij de snelsten. Ondertussen heb ik hier veel kunnen bijleren en ben ik uitgegroeid tot een van de snellere medewerkers. En moet ik met iemand samenwerken die iets trager werkt, dan pas ik mij aan en help ik hem of haar verder. Zo is het fijn werken voor iedereen.”

 

Anup op het badmintonplein

Je vindt Anup in zijn vrije tijd vaak terug in de badmintonclub van Kinrooi. Anup: “Ik ben gestart met badmintonnen toen ik negen jaar was. Op mijn twaalfde ben ik voor tien jaar gestopt met spelen. Maar ondertussen badminton ik al terug zo’n vier jaar.”

“Tijdens het badmintonnen kan ik me helemaal uitleven. Eens goed doorslaan tegen het pluimpje, dat doe ik graag (lacht). Ik speel zowel enkel als dubbel, al focus ik meer op mijn enkelspel. We hebben een keer per week training in onze club, op woensdagavond. Daarnaast spelen de gepensioneerden ’s middags badminton in ons dorp. Als ik de vroege shift heb op het werk, dan ga ik vaak met hen meespelen. Ze kunnen er nog wat van!”

Anup won ondertussen al verschillende sportprijzen met zijn prestaties. Anup: “Zo was ik in 2019 Belgisch Kampioen G-Badminton in mijn reeks. En onlangs werd ik nog verkozen tot Sportman van het Jaar in Kinrooi. In mei van dit jaar deed ik ook mee aan de Special Olympics in Brussel, samen met vier andere badmintonners van onze club. Als je niet meedoet aan wedstrijden en af en toe prijzen pakt, dan kan je natuurlijk niet groeien. Daarom doe ik graag mee aan zo’n wedstrijden. Ik hou ervan om te blijven groeien.”