Terug naar overzicht

Scania en Bewel gaan nog nauwer samenwerken

30 oktober 2020
Scania
Een medewerker van Bewel is aan de slag in een logistieke hal van Scania Parts Logistics. Voor hem staat een groene bak, hij draag een fluogeel hesje.

Het Limburgse maatwerkbedrijf Bewel heeft 11 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe hal op de site van Scania Parts Logistics. “Bewel en Scania versterken daarmee hun samenwerking”, zegt Johan Bongaerts, algemeen directeur van Bewel.

 

De samenwerking tussen Bewel en het logistieke centrum van de Zweedse vrachtwagenproducent dateert van 2006 en gaat nu een nieuwe fase in. Begonnen met zo’n 50 werknemers zijn er vandaag vanuit Bewel zo’n 100 werknemers voor Scania actief. Dat gebeurt zowel in de gebouwen van Bewel als op de site van Scania in Oudsbergen. Scania Parts Logistics is vanuit Oudsbergen verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van onderdelen. Er werken ruim 1.000 mensen.

Werknemers van het maatwerkbedrijf nemen een heleboel activiteiten over van Scania-personeel. Ze verpakken en herverpakken onderdelen die in bulk geleverd worden, zoals schroefjes, oliefilters en rubbertjes, maar ook grotere onderdelen. “We hebben enorm veel vertrouwen in Bewel”, zegt managing director Dirk Fritzsch van Scania. “Hun mensen leveren echt goed werk. Eigenlijk zien we hen niet als buitenstaander of leverancier. De maatwerkers horen bij ons team. Die intense samenwerking ligt in lijn met onze missie die sociaal engagement vooropstelt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons geen holle slogan, maar dagelijkse realiteit.”

 

Werkgelegenheid

De samenwerking tussen Scania en Bewel wordt nu versterkt. Bewel investeerde 11 miljoen euro in een nieuwe hal van 21.000 vierkante meter op de site van Scania. “Voor ons komt werkgelegenheid altijd op de eerste plaats”, zegt Johan Bongaerts van Bewel. “Belangrijk aan de nieuwe overeenkomst is dat Scania zich er op zijn beurt toe verbindt om gedurende negen jaar werk te voorzien voor minstens 75 maatwerkers.” Bovendien staat personeel van Bewel in voor het tuinonderhoud en het poetsen. Ook dat zorgt voor extra jobs.

Volgens Bongaerts betekent deze bijzondere samenwerkingsformule een meerwaarde voor zowel de klant als voor Bewel. “Het blijft onze missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt alle kansen te geven via een klantgerichte en kwalitatieve productie. Het is trouwens niet de eerste keer dan wij samen investeren met onze klant. Zo hebben we ook al geïnvesteerd in machines, waar we dan ook eigenaar van blijven. Telkens gebeurt dat wel met een concreet tewerkstellingsobjectief.”

Bewel blijft eigenaar van de nieuwe hal die het totale areaal aan bedrijfsruimten van Bewel op negen sites brengt op ruim 70.000 vierkante meter. “Het is de bedoeling om ook na die negen jaar de samenwerking met Scania verder te zetten”, vult Johan Bongaerts aan. “Als dat niet zo gebeurt, kan de hal voor andere projecten gebruikt worden.” Een deel van de hal zal nu ook gebruikt worden door werknemers van Scania, waar dan weer huur voor wordt betaald.

Bron artikel en foto: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20201029_98447271

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!