Terug naar overzicht

Bewel en Mumplanner: personaliseerbare agenda’s op maat

12 mei 2023
Mumplanner

“Hoe krijg ik dit gebolwerkt? “Dat was de vraag die Marijke Beirens, founder van Mumplanner, zich stelde toen ze niet enkel voor de tweede keer mama werd maar er ook op haar werk wel een miljoen projecten op haar planning leken te staan. De oplossing? Een old-school papieren agenda, die met de hulp van Bewel België blijft veroveren.

Bewel en Mumplanner

In 2017 zag Mumplanner het levenslicht. Wat begon als een agenda die Marijke ontwierp om zichzelf meer structuur te geven, groeide uit tot een uit de hand gelopen hobby en een gekend item voor talloze moeders die een houvast kunnen gebruiken in onze hectische wereld. Een groeiverhaal waar Bewel met veel trots aan blijft meewerken.

 

Van DIY naar volwaardige productie

Marijke Beirens: “Ik maakte Mumplanner initieel voor mezelf: een word-bestand dat dienstdeed als mijn eigen, gepersonaliseerde agenda. Toen ik dat word-document een keer deelde op een Facebook-pagina voor mama’s, werd het gretig opgepikt en contacteerden mama’s mij omdat ze ook wel zo’n gepersonaliseerde agenda konden gebruiken.”

“Samen met mijn man begonnen we heel primitief agenda’s te maken, met kartonnen kaftjes en een printer bij ons thuis. Mijn man sliep praktisch langs de printer (lacht). Het werd al snel duidelijk dat we dit met ons tweeën niet gebolwerkt zouden krijgen. En zo kwam ik bij Bewel terecht. Toen ik een keer langs hun vestiging in Diepenbeek reed, besloot ik binnen te wandelen en mijn situatie uit te leggen. Het was het begin van onze samenwerking, waarbij zij de kartonnen kaftjes voor de agenda’s maakten en alle agenda’s inbonden.”

“Mumplanner werd op korte tijd zo een succes dat we de vraag amper konden bijhouden. Daarom namen we een korte pauze, die we gebruikten om achter de schermen een webshop te bouwen en onze agenda qua design en invulling te optimaliseren. In 2018 lanceerden we Mumplanner zoals de wereld ‘m vandaag nog altijd kent: een stijlvol accessoire, personaliseerbaar op tal van vlakken. We boekten op technisch en kwalitatief vlak een grote vooruitgang, en dat is mede de verdienste van Bewel.”

 

Bewel als totaalpartner

“Ons traject was er eentje met vallen maar steeds weer opstaan. Met Bewel als partner werk je samen met een doelgroep die een duidelijke aflijning nodig heeft. Je proces kunnen opdelen in kleine, behapbare opdrachten, is daarbij heel belangrijk. Eens de vakhanden van Bewel een bepaalde handeling in de vingers hebben, zijn ze hier ontzettend sterk en snel in.”

“Al liep niet alles altijd meteen van een leien dakje. Ons productieproces moest volledig uitgewerkt en in het begin continu bijgestuurd worden. Dat vroeg heel wat flexibiliteit van de monitoren en maatwerkers. Maar in de loop van de jaren hebben we samen onze processen weten te optimaliseren en verloopt alles als een goed geoliede machine.”

“Tegenwoordig controleren de medewerkers van Bewel onze producten zelfs nog strenger dan ikzelf. Wanneer ze mij afgekeurde kaften of producten laten zien, moet ik soms moeite doen om de fout zelf op te merken (lacht). Ze hebben echt oog voor detail en zijn heel gedreven om mooie, kwalitatieve producten af te leveren. Ze weten waar wij als Mumplanner voor willen staan en gaan zelf niet voor minder.”

“Stelselmatig bouwden we onze samenwerking met Bewel verder uit. Toen we hen vroegen of ze ook aan orderpicking konden doen, gingen we opnieuw door een trial and error-fase. Mijn man ontwikkelde toen zelf een computerprogramma waarbij een persoon met om het even welke beperking een pakket foutloos kan inpakken. We zijn hiermee naar Bewel gestapt, en zij gebruiken dat nu al bijna twee jaar om praktisch foutloos onze bestellingen samen te stellen en te verzenden.”

“Vandaag vertrouw ik alle productietaken toe aan Bewel. Van de boekbinderij en stikkerij tot de pick & pack-afdeling: op elk van die afdelingen vind je Mumplanner terug. Enkel de klantencontacten, website en sociale media doen mijn man en ik zelf. Alle taken die we aan Bewel toevertrouwen, doen ze elke dag opnieuw met volle overtuiging. De vakhanden van Bewel leveren een enorm belangrijke bijdrage in het succes van Mumplanner en behoren steevast tot de waarden van ons merk.”

 

Leerzaam groeitraject

“Heb je repetitief werk in je productieproces? Dan zou ik een samenwerking met een maatwerkbedrijf zoals Bewel zeker aanraden, het is daar dat ze echt in uitblinken. Al gaan ze bij ons nog een stap verder, aangezien al onze agenda’s op maat worden gemaakt en zij ook dat steeds tot een goed einde weten te brengen.”

“Je moet je er natuurlijk van bewust zijn dat zo’n samenwerking even tijd nodig heeft en er niet van vandaag op morgen staat. Maar ook op dat vlak ben ik enorm tevreden van wat we samen al bereikten, van de relatie die we wisten op te bouwen en het groeitraject dat we samen aflegden. Zonder Bewel had Mumplanner nooit kunnen uitgroeien tot wat het vandaag is.”