Terug naar overzicht

BCS Butterfly laat zich logistiek ondersteunen door Bewel

09 juni 2023
BCS Butterfly

BCS Butterfly, deel van GBfoods, is een fabrikant van gekoelde verse soepen, die vanuit hun productieomgeving in Beringen al meerdere jaren de Belgische supermarkten en foodservice bedient. Naast soep produceert BCS Butterfly ook dagelijks een assortiment van verschillende kant-en-klare salades. Voor hun magazijn in Tessenderlo kunnen ze rekenen op de logistieke ondersteuning van Bewel.

De medewerkers van Bewel poseren in de gekoelde ruimte van BCS Butterfly. Ze dragen fluo-oranje jassen en mutsen voor de veiligheid en warmte.

David Vanassel, Business Unit Director Chilled Belgium: “Om onze werking te optimaliseren gingen we een aantal jaren geleden op zoek naar een volwaardige partner die ons kon bijstaan bij een aantal specifieke taken op onze logistieke afdeling in Tessenderlo, zoals onze gekoelde producten assembleren in dozen. De nabijheid van de Bewel-vestiging in Tessenderlo sprak hierbij al meteen in hun voordeel. Ondertussen doen we al sinds 2017 beroep op de vakhanden van Bewel en werken ze bij ons inhouse als een enclave.”

 

Meerdere taken in een uitdagende omgeving

“De medewerkers van Bewel doen meer dan enkel de assemblage van onze eindproducten tot volwaardige paletten. Ze omwikkelen de paletten en verplaatsen die vervolgens met een elektrische transpallet binnen ons magazijn. Ze assembleren gemiddeld 40 à 45 paletten per dag, een stevig aantal. Bovendien zorgen ze ervoor dat ons magazijn ordelijk en netjes blijft. Zo is en blijft het fijn werken voor iedereen.”

“We zijn zeer tevreden van onze samenwerking met Bewel. Zeker aangezien het niet altijd evident is wat we van hen vragen. Het hoge werktempo, de te behalen aantallen en de gekoelde werkomgeving maken het vaak een uitdagende opdracht voor hun vakhanden. Maar het is fijn om te zien dat de medewerkers van Bewel elke dag opnieuw de handen uit de mouwen steken. Ook de extra visuele kwaliteitscontrole voeren ze met de grootste aandacht uit.”

Flexibiliteit naargelang seizoen

“Gemiddeld zijn er een achttal medewerkers bij ons aan de slag, in het hoogseizoen loopt dat aantal op tot ongeveer dertien mensen. Naast de werknemers loopt er bij ons op de werkvloer ook een monitor rond die hen begeleidt op de werkvloer en zorgt voor een goede communicatie met ons. En dat appreciëren we. Ook met de site van Bewel in Tessenderlo verloopt de communicatie steeds vlot en professioneel.”

“Doordat we altijd met een vast team van vakhanden werken, verloopt onze samenwerking op wieltjes. Je merkt dat de medewerkers van Bewel goed zijn ingewerkt en dat ze – ondanks het vaak routinematige werk – elke dag aan het werk gaan met veel oog voor detail.”

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!