Terug naar overzicht

Zeefdruk kent geen geheimen voor de vakhanden bij Bewel

14 mei 2024

In de wereld van drukwerktechnieken neemt zeefdruk een bijzondere plaats in.
Deze eeuwenoude methode, die oorspronkelijk afkomstig is uit het Verre Oosten, heeft zich ontwikkeld tot een moderne standaard voor een scala aan toepassingen. Onze vakhanden zijn er specialisten in. Uw drukwerk is dus in goede handen. We vertellen u in dit artikel graag meer over zeefdruk en ons vakmanschap.

Wat is zeefdruk?

Bij zeefdruk spant men een fijnmazig gaas over een frame, waarbij een ondoorzichtig sjabloon de gebieden bedekt die vrij moeten blijven van inkt. Daarna wordt inkt over het gaas verspreid en met een rakel door de open gebieden van het gaas op het te bedrukken materiaal gedrukt. Met een uitstekende dekking op verschillende ondergronden als resultaat. Het gaat bovendien jarenlang mee, als u er zorg voor draagt natuurlijk.

Vakmanschap waarop u kan rekenen

Bij Bewel kunt u rekenen op vakhanden die een zeefdruktechniek hanteren met oog voor detail en keer op keer streven naar perfectie. We creëeren producten die er niet alleen goed uitzien, maar ook moeiteloos de tand des tijds doorstaan.

We verliezen nooit de gegarandeerde kwaliteit uit het oog, en dat tijdens elke stap van het proces. Van het kiezen van de juiste inkt en materialen, over het zorgvuldig voorbereiden van de zeefdrukramen tot het aanpassen van de kleuren. Wij drukken met een doel: onze klanten een product leveren dat ze met trots tonen en gebruiken.

We pakken projecten met grote volumes met beide handen aan, en dat zonder in te boeten op kwaliteit. Met onze vooruitstrevende apparatuur en afgelijnde productieprocessen werken we efficiënt en krijgt elk artikel toch dezelfde zorg.

Het verschil met tampondruk, vlakdruk en ronddruk

Ons vakmanschap beperkt zich niet tot zeefdruk, we bieden ook andere druktechnieken aan:

  • Tampondruk: perfect voor kleine, oneffen oppervlaktes. De techniek gebruikt een flexibele siliconen pad om de inkt over te brengen.
  • Vlakdruk: beter bekend als offsetdruk of lithografie, ideaal voor hoge volumes op platte oppervlakken.
  • Ronddruk: de voor de hand liggende techniek voor cilindrische objecten, zoals flessen en bekers.

Zeefdruk blijft wel onze eerste go to druktechniek. Want dankzij zijn veelzijdigheid kan je met deze techniek aan alle wensen van klanten voldoen die zoeken naar duurzaamheid, kleurintensiteit en flexibiliteit in materialen en ontwerp.

Uw zeefdruk in goede handen?

Bij Bewel is zeefdruk meer dan alleen inkt op een oppervlak drukken. We voeren uit. Houden rekening met details die voor u belangrijk zijn. Verliezen nooit onze focus en kunnen zelfs de meest complexe projecten aan. Bij ons is uw drukwerk in goede handen. Bent u in goede handen.

Bent u dus op zoek naar een specialist in professionele druktechnieken? Contacteer ons voor een kennismaking!