Terug naar overzicht

Op werfbezoek in ons toekomstig kantoorgebouw Bewel Diepenbeek

31 mei 2022
Render van het nieuwe kantoorgebouw Bewel Diepenbeek

In februari 2022 gingen de bouwwerken op onze site Bewel Diepenbeek officieel van start. Dirk Bossaert, onze facilitair directeur, laat u kennismaken met ons toekomstige kantoorgebouw.

 

Dirk: “In augustus 2021 plaatsten we de bestelling voor ons nieuwe kantoorgebouw bij onze aannemer. Op het einde van dat jaar volgde de omgevingsvergunning en in februari 2022 ging de aannemer officieel van start met de graafwerken.”

“Ondertussen zijn de ruwbouwwerken afgerond. Alle betonwerken zijn uitgevoerd en het skelet van het gebouw staat. De buitengevels zijn praktisch volledig opgetrokken uit glas. De aluminium frames waar het glas in moet komen, werden geplaatst en in juni volgde het glas. Dan zijn ook alle voorbereidingen voor de technieken uitgevoerd, zodat we niet meer binnen moeten slijpen wanneer alles winddicht is.

Durft Dirk vooruit te blikken op de rest van de planning? “Tot nu toe verliep alles al goed, dus hout vasthouden dat we zo kunnen verder doen. Het plan is nu om na het bouwverlof te starten met de binnenafwerking. En dan hopen we in maart 2023 onze centrale diensten te verhuizen naar het nieuwe gebouw.”

“Zijn we zover, dan zal het oude gebouw al snel plaatsmaken voor een nieuwe parking en groene buitenomgeving.”

 

 

Een nieuw gebouw met aandacht voor:

Licht

“De buitenkant van het gebouw bestaat voor 100% uit glas. Hier en daar heb je een stuk mat glas om bijvoorbeeld een technische ruimte te camoufleren, maar de meerderheid is doorzichtig. Zo is er maximale lichtinval en verbinding met de groene omgeving.”

“Om oververhitting of zonne-inslag te vermijden, wordt er rond het hele gebouw een metalen luifel gebouwd van acht meter breed. Zo valt er wel altijd licht binnen, maar nooit rechtstreeks op computerschermen. Ook warmte in de zomer wordt zo gebannen.”

 

Duurzaamheid

“Duurzaamheid is op meerdere niveaus belangrijk in het gebouw. Het gebouw wordt bijvoorbeeld verwarmd zonder fossiele brandstof.”

“Nog voor de aanvang van de werken, toetsten we het gebouw af aan de GRO-tool van de Vlaamse Overheid. Dat is een handleiding die alle aspecten van een groot bouwproject beoordeelt op het vlak van duurzaamheid. We haalden daarbij bijna een maximale score op ons ontwerp. Verlichting, verluchting, verwarming, noem maar op: we namen alles onder de loep in het kader van een doordacht en duurzaam ontwerp. Elke beslissing in het gebouw heeft dan ook een reden. Van ramen die wel of niet open kunnen tot tapijt in bijna alle ruimtes.”

 

Onze medewerkers

“Ons gebouw is volledig geoptimaliseerd in functie van onze medewerkers. De ruimtes zijn efficiënter ingericht, waardoor er minder vierkante meters verloren gaan. We hanteren sterke akoestische normen zodat iedereen in alle comfort kan werken.”

“Om echt te luisteren naar de medewerkers, vaardigden we uit elke afdeling een ambassadeur af. Samen vormen ze een werkgroep die mee nadenkt over de wensen van alle collega’s, het huishoudelijk reglement helpt uitwerken en dat uitdraagt naar alle teams. Zo maken we er echt een gebouw voor en door Bewel van.”

Wilt u meer weten? Contacteer ons gerust.

 

We werken voor ons nieuw kantoorgebouw van Bewel in Diepenbeek samen met:

  • Aannemer Artem, onderdeel van Groep Van Roey
  • Architectenbureau UAU Collectiv Hasselt
  • Macobo-Stabo Studiebureau stabiliteit
  • Multis Studiebureau technieken Oudsbergen
  • Van Roey Services, zij zullen het gebouw tot 20 jaar na oplevering onderhouden