Terug naar overzicht

Waarom onze trouwe klant Engels Logistics ‘ambassadeur van het jaar’ is

30 april 2019

Straf nieuws: Groep Maatwerk, de koepel van maatwerkbedrijven in Vlaanderen, benoemt onze klant Engels Logistics tot ‘ambassadeur van het jaar’. De keuze heeft een sterke symbolische waarde, weet kersvers ambassadeur Pascal Swinnen: “In de bedrijfswereld leeft de perceptie dat enkel grootschalige bedrijven en multinationals baat hebben bij een samenwerking met maatwerkbedrijven. Maar ook voor KMO’s liggen er veel kansen in de sociale economie. Dat bewijst onze vruchtbare samenwerking met Bewel.”

 

Sinds 2012 duidt Groep Maatwerk jaarlijks een ‘ambassadeur van het jaar’ aan: een organisatie die de positieve gevolgen van een samenwerking met de sociale economie in de kijker zet. Dit jaar valt de eer te beurt aan onze trouwe klant Engels Logistics. De leverancier van verpakkingsoplossingen treedt zo in de voetsporen van Telenet, TVH, JBC, Tiense Suiker, Tupperware, Janssen Pharmaceutica en Picanol Group. Het doel van dit initiatief? “Deze trotse bedrijven trekken vaak andere ondernemers over de streep om met een maatwerkbedrijf in zee te gaan”, zo duidt Francis Devisch (directeur Groep Maatwerk) kort en krachtig.

Blindelings vertrouwen in Bewel

Engels Logistics werkt al meer dan 15 jaar samen met de sector van de maatwerkbedrijven. Op dit moment loopt er een intense samenwerking met Bewel. Afhankelijk van de nood zijn er 2 tot 20 Bewel-medewerkers aan de slag, zowel bij Engels zelf als in de Bewel-werkplaats. “De samenwerking met Bewel helpt ons om pieken in onze productie op te vangen. Dit laat ons toe om flexibel in te spelen op vragen van onze klanten”, legt Pascal uit.

“We vertrouwen de mensen van Bewel blindelings”, zo vervolgt Pascal. “Zij ontlasten ons op verschillende manieren. In de montagebij het zeefdrukken of bij de voorbereiding van mailings. Een van de opdrachten is bijvoorbeeld bakken voorzien van barcodes. Dat moet met uiterste precisie gebeuren, want één fout… en je ziet de bak in kwestie nooit meer terug. Uiteraard kunnen wij niet elke handeling uitbesteden. De insteek is dat onze eigen medewerkers zich kunnen focussen op de complexere montages en de montages waar een focus op veiligheid belangrijk is.”

Vurige ambassadeur

Engels Logistics draagt deze boodschap het komende jaar actief uit. “Wij willen bedrijven aansporen om de samenwerking met een maatwerkbedrijf in overweging te nemen”, legt Pascal vol vuur uit. “In mei vertellen we daar meer over in een artikel in VOKA Magazine. Daarna volgen nog een filmpje, een persactie en een netwerkevent.”