Terug naar overzicht

Vijf weetjes over onze expertisecel

12 april 2024

Ken jij de expertisecel van Bewel al? Met de volgende vijf weetjes leer je hen beter kennen.

1.

De expertisecel ontstond in 2021 toen Bewel een versterkte organisatie werd en de teams in onze verschillende sites werden uitgebreid. De expertisecel ondersteunt hen, zorgt dat ze op de hoogte zijn van (externe) richtlijnen, en kijkt dat de regels en werking in elke site ongeveer hetzelfde zijn. 

mensen uit de expertisecel van Bewel

2.

De expertisecel is opgedeeld in zes domeinen: ontwikkeling maatwerkers & sociaal beleid, arbeidsvoorbereiding, kwaliteit, technologie & innovatie, milieu & duurzaamheid en de preventiedienst. Elke expert zorgt dat de strategie en visie van Bewel binnen hun domein ook in de praktijk wordt toegepast. Het doel: de kwaliteit voor onze klanten verhogen en onze vakhanden ondersteunen in hun ontwikkeling. 

3.

De grootste groep van experten werkt binnen het domein ‘arbeidsvoorbereiding’. Ze vertalen de vraag van een klant naar een goed productieproces. Een proces waar zowel onze klant als onze medewerkers zich in kunnen vinden. Onmisbaar hierbij is ook de inbreng van de experten ‘ontwikkeling & sociaal beleid’ en ‘kwaliteit’. 

4.

Het domein ‘technologie & innovatie’ is vrij nieuw. Zij onderzoeken hoe nieuwe technologieën ons kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld: 

  • Een takelsysteem om zware voorwerpen te tillen in plaats van dat medewerkers dat zelf moeten doen. 
  • Een proefproject met cobots. Dat is een robot waarmee je als mens kan samenwerken. Dat kan bijvoorbeeld bij de assemblage van elektrische stuurkasten. 
  • Digitale werkinstructies op een tablet zodat de juiste info altijd beschikbaar is op de werkplek. 

De experten ‘preventie’ en ‘milieu & duurzaamheid’ waken erover dat dit alles kan gebeuren in veilige werkomstandigheden en in een gezonde leefomgeving.   

5.

Onze expertisecel is een centrale dienst die op onze site in Diepenbeek gevestigd is. Maar onze experten staan klaar voor iedereen. Daarom vind je onze experten vaker in al onze sites dan achter hun bureau in Diepenbeek.