Terug naar overzicht

Jolien Jans: “Wat ik zelf geleerd heb, geef ik graag door aan mijn collega’s”

20 april 2022

Jolien Jans is een van de talenten bij Bewel Tessenderlo. Ze werkt er niet alleen aan de uitdagende producten van iLumen, een Belgische ontwikkelaar van productinnovaties voor de zonnepanelensector, maar geeft ook opleiding aan haar nieuwe collega’s. Dit is haar verhaal:

Jolien: “Sinds 2 april werk ik een jaar bij Bewel in Tessenderlo. Ik heb eerst verschillende werken gedaan, zoals zonnebrillen inpakken. Daarna ben ik begonnen op de iLumen-afdeling, waar we producten assembleren voor zonnepanelen. Dat zijn allemaal verschillende ‘slimme’ oplossingen die het mogelijk maken om zonne-energie maximaal te gebruiken en de levensduur van zonnepanelen te verlengen. Ik bouw verschillende boxen voor iLumen volledig zelf: de PIDbox, iLuBat, iLuSmart, iLuHeat. Ik mag elke stap in het assemblageproces op mij nemen: van de opbouw tot de programmatie en eindcontrole.”

“Ik doe dit werk heel graag: ik vind het vooral fijn om na te denken over de verschillende stappen in het proces. En het is fijn om te zien hoe ik een product van nul af aan mag opbouwen. Dat gaat van kabels assembleren en monteren tot het eindproduct effectief programmeren. Als ik het eindresultaat zie, dan denk ik: ‘dat heb ik helemaal gedaan’. Ik bouw het liefst de iLuBat en de iLuHeat. De iLuHeat is een nieuw product van iLumen en ik ben de eerste die het heeft mogen bouwen. Dat vond ik heel speciaal.”

 

Kennis doorgeven aan nieuwe collega’s

“We werkten eerst met vier mensen op de projecten van iLumen. Ondertussen zijn er nog vier nieuwe mensen bijgekomen. Omdat ik het werk zelf intussen zo goed ken, hebben ze aan mij gevraagd om die nieuwe mensen op te leiden. Ik vind het altijd fijn om mensen te helpen, dus ik ben blij dat ik dit mag doen. Wat ik zelf heb geleerd, kan ik nu doorgeven aan anderen. Dat vind ik een van de leukste dingen. En naast de opleiding kunnen mijn collega’s altijd met vragen bij mij terecht.”

 

VIP-gast op de race van iLumen

Dat iLumen de samenwerking met Bewel belangrijk vindt, heeft Jolien zelf al mogen ervaren. “We zijn al eens uitgenodigd door iLumen op een race met zonnewagens op het circuit van Zolder. Die auto’s reden allemaal op zonnepanelen. Ik mocht samen met mijn collega Arman en monitor André op de baan zelf gaan kijken naar de auto’s en de race volgen. We waren echte VIP-gasten met eigen vestjes en een badge. Het was een internationale race met veel deelnemers, maar gelukkig was België de winnaar.”

“Er was tijdens de race ook een stand waar je de fietsen van Ellio kon testen. Dat zijn elektrische fietsen die we in Tessenderlo monteren. Ik mocht er een testrit maken. De fietsen gingen snel, maar ze reden wel heel goed. Mijn andere collega’s bij Tessenderlo leveren dus duidelijk ook goed werk!”