Terug naar overzicht

De vakhanden van Elvira Geerkens

10 januari 2022

Elvira Geerkens werkt al meer dan drie jaar op onze enclave bij Greenyard, een van de grootste groenten- en fruitleveranciers ter wereld. Ze kijkt er elke dag de kwaliteit van heel wat producten na. “We moeten ons hoofd altijd erbij houden, maar zijn goed opgeleid daarvoor.”

Met de juiste ondersteuning loopt alles goed

Elvira: “Wanneer ik producten controleer, moet ik op verschillende zaken letten. Bijvoorbeeld of poeders goed gemixt zijn, of de datum op de verpakking klopt, en alles goed gestapeld is. We werken meestal met drie tot vier personen samen aan een tafel. Het is belangrijk dat we allemaal goed opletten tijdens ons werk, maar daarvoor hebben we ook een goede opleiding gekregen.”

“Toen ik pas begon bij Bewel en Greenyard, moest ik natuurlijk een beetje mijn weg zoeken. Maar dat loopt nu allemaal heel goed. We worden ook goed ondersteund. We hebben heel goede monitoren, die zeker een extra compliment verdienen. Kevin, Johan, Katrien en Bart: bedankt!”

Fijne collega’s en leuke bijnamen

“Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik het liefste doe. Want ik doe eigenlijk alles graag. Ik zal niet snel ‘neen’ zeggen als ze mij iets vragen. Dat weten ze ondertussen ook (lacht). Maar ik help mensen met veel plezier.”

“Mijn bijnaam hier op het werk is Sneeuwwitje, en dat staat ook op mijn vestje geschreven. Dat komt door mijn blonde haren. Er zijn nog wel collega’s die bijnamen hebben, wat leuk is. Ik vind het dan ook belangrijk dat ik fijne collega’s heb. We lachen al eens en praten graag bij in de kantine, tijdens de pauze. Zo gaat de tijd veel sneller om.”

Een streepje muziek en een tasje koffie

“Als ik niet aan het werk ben, dan luister ik graag naar muziek. Ik luister vooral naar Dana Winner, maar ook naar nineties muziek, Boy Zone, Westlife, … Ik ben al vaak naar de concerten van Dana Winner geweest, en heb een boek dat ik elke keer laat handtekenen. Normaal ging ik binnenkort in Sittard naar een concert, op de eerste rij. Maar door corona kan dat niet doorgaan. Hopelijk kan ik ze binnenkort toch nog eens live zien.”

“Ik ga ook graag een tasje koffie drinken met de vriendinnen. We zijn wel met een redelijk groepje, en gaan altijd op dezelfde plaats. Ik vind het fijn om zo even bij te praten en te ontspannen na het werk.”

 

Elvira in het kort

  • 47 jaar
  • Woont in Maaseik
  • Houdt veel van muziek
  • Is fan van Dana Winner
  • Drinkt graag een tasje koffie met de vriendinnen