Terug naar overzicht

Tim Claeys is onze nieuwe operationeel directeur

19 juni 2020
Tim Claeys, operationeel directeur bij Bewel

Maak kennis met Tim Claeys, een bekend gezicht binnen Bewel en sinds kort ook onze allereerste operationeel directeur. “Dankzij mijn nieuwe rol krijg ik de kans om mee te bouwen aan een versterkt Bewel, waardoor wij op termijn onze klantenservice kunnen verbeteren en diverse klantvragen makkelijker kunnen gaan invullen.”

 

“Binnen Bewel zijn we momenteel een nieuwe versterkte organisatie op poten aan het zetten”, vertelt Tim. “En mijn nieuwe functie als operationeel directeur kadert daarin. Enerzijds word ik verantwoordelijk voor de negen vestigingen van Bewel en ga ik samenwerken met de verschillende sitemanagers. Anderzijds zetel ik als operationeel directeur ook in de expertisecel. Die bestaat uit een multidisciplinair team dat verschillende zaken in handen neemt rond werkvoorbereiding, trainingen, ontwikkeling van onze mensen enzovoort.”

“Concreet is het dus de bedoeling dat ik als operationeel directeur onze organisatie doelgericht en gezond ga stimuleren, met aandacht voor de juiste balans tussen het economische en het sociale aspect binnen Bewel. En krijg ik dankzij mijn nieuwe, overkoepelende functie de kans om mee te bouwen aan een nieuw en versterkt Bewel.”

 

Klantenservice verbeteren

Hoe Tim Claeys dat juist gaat doen? “Momenteel ligt de focus vooral op het terug opschalen van de organisatie na een gedeeltelijke shutdown omwille van corona. We proberen dus om zoveel mogelijk medewerkers weer aan de slag te krijgen in functie van de klantvragen die er momenteel zijn. En dat uiteraard op een veilige en verantwoorde manier.”

“Daarnaast ligt de focus uiteraard op het op poten zetten van die betere structuur en versterkte organisatie binnen Bewel, zodat wij op termijn ook onze klantenservice kunnen verbeteren. Dat gaan wij onder andere doen door nog meer in te zetten op opleiding, ontwikkeling en training van onze medewerkers, waardoor ze meer vaardigheden aanleren en wij ons flexibeler gaan kunnen opstellen tegenover klanten. Op termijn is het dus de bedoeling dat diverse klantvragen makkelijker en vlotter ingevuld worden.”

 

Mooi parcours binnen Bewel

Tim Claeys bekleedt sinds kort een nieuwe functie binnen Bewel, al is hij al langer bij ons actief. “Ik ben in 2012 bij Bewel begonnen als productieleider. In oktober 2019 werd het project rond de versterkte organisatie gelanceerd en ben ik in dat project gestapt als sitemanager van Oudsbergen. En uiteindelijk ben ik dan nu in de rol van operationeel directeur terechtgekomen. Dankzij mijn parcours binnen Bewel ben ik dan ook vertrouwd met zowel de interne werking hier als alle negen vestigingen.”

 

Flexibiliteit, enthousiasme en samenwerking

“Net door mijn ervaring binnen de organisatie, weet ik dat Bewel en onze medewerkers tot heel veel in staat zijn. Zo herinner ik mij bijvoorbeeld ons televisieproject, waarvan iedereen eerst twijfelde of het ons wel lukken. Maar eigenlijk zijn wij op korte termijn er toch in geslaagd om heel onze organisatie om te bouwen en mensen op te leiden. Om daarna op korte termijn tienduizenden tv’s te assembleren. Dat toont alleen maar de flexibiliteit en het enthousiasme binnen onze organisatie aan. Ik vond het ongelooflijk mooi om te zien hoe mensen vanuit alle afdelingen en verschillende disciplines op dat moment actief hielpen om dat project te doen slagen. En dat bewijst voor mij nogmaals dat, wanneer we allemaal samen onze schouders onder een project zetten, Bewel tot heel veel in staat is. Om niet te zeggen tot alles.”