Terug naar overzicht

Bewel Sint-Truiden: masterverpakkers en bedreven assembleerders

21 september 2020
Medewerkers van Bewel Sint-Truiden zitten aan inpaktafels en verpakken er producten in kleine dozen.

Een groot aanbod, tonnen ervaring in assemblagetechnieken, verpakkingsmachines voor grote en kleine verpakkingen. In de werkplaats van Sint-Truiden en de vier bijhorende enclaves gebeurt er elke dag heel wat: van ventilatiesystemen monteren tot snel 9.000 eindejaarspakketten klaarmaken. “Het is soms een uitdaging voor de planning, maar zelfs de strakste deadlines halen we”, vertelt werkleider Arne Ghys.

 

“De mogelijkheden in onze vestiging in Sint-Truiden zijn zo divers dat klanten vaak zeggen: ‘Amai, ik wist niet dat jullie dat hier doen.’ Onze 94 medewerkers hebben dan ook een uitgebreid takenpakket, zowel in onze werkplaats als in onze vier enclaves. Opdrachten variëren van montage- en controleopdrachten voor onder meer Jaga en Tenneco tot het sorteren van leeggoed op zowel fles- als bakniveau bij Alken-Maes en Kuehne + Nagel.”

 

Decors voor VTM

“We zijn in Sint-Truiden erg bedreven in assemblagetechnieken, waarin onze opdrachten heel uiteenlopend zijn. We monteren bijvoorbeeld ventilatiesystemen en schokdempers voor wagens. Soms doen we de volledige montage, soms de voormontage van kleine onderdelen vooraleer het product in productie gaat.”

“Voor Deusjevoo, interieurinrichters en decorbouwers, voeren we heel andere assemblageopdrachten uit. Zo assembleerden we houten panelen die gebruikt worden als decorstukken voor VTM.”

 

“Wij kunnen alles verpakken”

Wat in Sint-Truiden al snel opvalt, is het groot aantal verpakkingsmachines. “We kunnen haast alles verpakken”, gaat Arne verder. “Van verzorgingsproducten in flesjes van 15 milliliter tot grote blikken champignons in bulkverpakkingen van 12 liter. Barcodes of houdbaarheidsdata printen, pallets omwikkelen met folie of een krimphoes… Verpakkingen die hier buiten gaan zijn steeds nauwkeurig en correct verpakt, met oog voor detail.”

 

Kerstpakketten voor Lidl

Flexibiliteit. Een woord dat we bij Bewel graag in de mond nemen. Bewel Sint-Truiden bevestigt dat dit niet uit de lucht gegrepen is. “Een goed voorbeeld zijn de eindejaarsgeschenken die wij jaarlijks voor Lidl verpakken. Zij vroegen ons vorig jaar om 9.000 pakketten te maken, gevuld met een vijftiental items. De planning was krap en Kerstmis schuift niet. Dan is het kwestie van juist en snel te werken. We doen dit nu al vier jaar op rij, telkens met succes.”

 

Hoe kunnen wij u helpen bij Bewel Sint-Truiden?

Van grote tot kleinere opdrachten: wij staan voor u klaar. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Contacteer ons en we bekijken met plezier hoe wij u kunnen helpen.