Terug naar overzicht

Dit was Open Bedrijvendag in het Bewel Scania Center

04 oktober 2021

Afgelopen zondag, 3 oktober, was het weer Open Bedrijvendag. Wij openden onze deuren voor het grote publiek in onze laatste nieuwe vestiging in Oudsbergen: het Bewel Scania Center. Hier werken wij nauw samen met het internationale Scania Parts Logistics, maar voeren we ook werken uit voor onder meer brouwerij Alken-Maes.

 

Het Bewel Scania Center is in gebruik sinds oktober 2020 en is een van de grootste bouwprojecten in onze geschiedenis. Mede door de coronacrisis werd de Open Bedrijvendag van 2021 gekozen om het gebouw officieel aan het grote publiek te tonen.

Op zondag 3 oktober werden alle medewerkers van het Bewel Scania Center uitgenodigd voor de officiële opening met een ontbijtbuffet en persmoment. Hier spraken onder andere Vlaams minister Wouter Beke en de burgemeester van Oudsbergen, Marco Goossens, de aanwezigen toe.

De deuren gingen daarna open voor het brede publiek. Bezoekers konden een rondleiding volgen door het bedrijf, zelf een van de taken van onze maatwerkers uitvoeren, bijpraten met een drankje of een bezoekje brengen aan de photobooth.

 

Succesvolle Open Bedrijvendag

Er kwamen in totaal maar liefst 1454 bezoekers langs tijdens de Open Bedrijvendag. Twee oldtimertrucks van Scania, die aan de ingang stonden opgesteld, trokken meteen de aandacht. Ook de photobooth was een succes.

De meeste aandacht was er voor de doe-zone. Hier konden bezoekers zich meten met een Bewel-medewerker. Heel wat mensen probeerden om minstens even snel dozen klaar te maken als onze medewerkers.

De bezoekers waren vooral onder de indruk van de diversiteit aan taken, de manier waarop onze medewerkers hun opdrachten uitvoeren, en het enthousiasme van alle aanwezige Bewel- en Scania-medewerkers. We zijn ontzettend trots op dit ijzersterke team.

Meer dan 23 jaar succesvolle samenwerking tussen Bewel en Scania

We werken al meer dan 23 jaar samen met Scania Parts Logistics. Onze medewerkers ondersteunen de logistieke processen van het bedrijf door repetitieve taken over te nemen, zoals het (her)verpakken van losse onderdelen. Dat gaat van schroefjes en rubbertjes tot oliefilters en motorcilinders.

In het Bewel Scania Center werken zowel medewerkers van Bewel als van Scania. In totaal zijn dat zo’n 200 mensen.

 

Ondersteuning voor brouwerij Alken-Maes

We voeren in Oudsbergen ook werken uit voor Alken-Maes, en verpakken er verschillende biermerken waaronder Cristal, Maes, Grimbergen, Hapkin, Affligem, Desperados, Strongbow en nog veel meer. Ook de opslag van de bieren wordt voorzien op de site.