Terug naar overzicht

Onze nieuwe Directeur personeel en organisatie-ontwikkeling

21 september 2020

Maak kennis met Liesbeth Gerits, onze nieuwe Directeur personeel en organisatieontwikkeling. Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller, is Liesbeth de geknipte persoon om onze werking verder te professionaliseren. Zodat we in de toekomst nog beter kunnen inspelen op uw vragen.

 

“We staan voor een belangrijke shift. De bedoeling is om een Bewel uit te bouwen dat nog dichter bij de klant staat. Daarvoor willen we meer slagkracht en autonomie leggen bij onze negen vestigingen. Zodat die korter op de bal kunnen spelen bij bepaalde opdrachten. En de communicatielijnen met onze klanten korter worden. Op die manier zijn we klaar voor de toekomst. Want we merken dat de vragen die we krijgen groter en complexer worden. Als Bewel willen we onze klanten ook in die opdrachten kunnen ondersteunen.”

 

Processen én mensen

“Daarvoor hebben we aan de ene kant de juiste procedures en processen nodig. Aan de andere kant ook collega’s die daarvoor klaar zijn. Dat wordt mijn verantwoordelijkheid. Want een bedrijf kan maar sterker worden, als de mensen in dat bedrijf zich ontwikkelen. Ik wil ervoor zorgen dat elke collega alles in handen heeft om zijn of haar werk hier zo goed mogelijk te doen. Dat ze kunnen groeien als mens en collega én de nodige skills hebben om al die verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen. Met de best mogelijke kwaliteit voor onze klanten.”

“Waar mijn focus momenteel ligt? Met alles en iedereen hier te leren kennen. Op mijn vorige job bij IN-Z was ik na twintig jaar deel van het meubilair. Hier moet ik me alle processen en procedures nog eigen maken. En vooral: met zoveel mogelijk collega’s kennismaken. En Bewel is een groot bedrijf (lacht). Ik wil ook zo snel mogelijk aan tafel schuiven tijdens een gesprek met onze opdrachtgevers. Zodat ik niet alleen onze mensen beter begrijp, maar ook hen. Hoe komt zo’n vraag binnen? Waar zijn ze naar op zoek? Wat vinden ze belangrijk?

 

Serieus verschoten

Wat onthoudt Liesbeth van haar eerste weken hier bij Bewel? “Ik ben vooral verschoten van de diversiteit aan opdrachten. Ik heb enkele dagen meegedraaid op de werkvloer en stond er als nieuweling van te kijken hoeveel producten we maken en hoeveel processen hier lopen. Een werkplaats zijn eigenlijk tien kleine bedrijven tegelijk. En morgen ziet de werkplaats er weer helemaal anders uit. Toen ik dit allemaal zag, begreep ik meteen dat Bewel zoveel meer is dan allemaal maar inpakken.”