Terug naar overzicht

Nieuwe afdeling elektromontage in Heusden-Zolder

27 juni 2018

Bewel voert in Heusden-Zolder al langer klein elektrowerk uit. Sinds kort kreeg deze activiteit een stevige boost. “Van klanten zoals P&V en Europower kregen we de vraag of we ook elektriciteits- en besturingskasten konden assembleren”, vertelt Guy Plas. “Een uitdaging die we graag aangaan. Voor dit specifieke werk zijn we op zoek gegaan naar ervaren medewerkers met een achtergrond in elektromechanica.”

 

Stap voor stap

Dankzij de juiste begeleiding en interne opleiding zijn deze medewerkers uitermate geschikt voor het montage- en assemblagewerk. “Op dit moment werken we gemiddeld 24 besturingskasten per week af”, legt Guy Plas uit. “Aan elke kast werken een drietal medewerkers. Een persoon neemt de voorbereiding voor zijn rekening, hij plaats al de componenten in de kast. Twee collega’s sluiten de verschillende componenten aan en installeren de eigenlijke sturing. In totaal werken we aan elke kast ongeveer vier uur. Het hele proces is uitgeschreven met heel duidelijke werkinstructies. Hierdoor kunnen onze medewerkers de kasten stap voor stap opbouwen. Uiteraard onderwerpen we elke kast aan een grondige kwaliteits- en veiligheidscontrole en sturen we bij waar nodig. Aanvankelijk bouwden wij de kasten slechts gedeeltelijk op. Maar al snel konden we de klanten overtuigen van de kwaliteit van het werk, waardoor we nu de kasten kant-en klaar afleveren. De klant moet enkel nog de software installeren.”

 

Investeren

Bedoeling is om de afdeling elektromontage verder uit te bouwen. “In de huidige bezetting werken we aan een strak ritme om alle opdrachten te verwerken”, weet Guy Plas. “Maar we kijken al volop vooruit. We investeren in onze mensen en in extra machines. Dankzij de combinatie van de juiste machines, goed opgeleide medewerkers en een betrouwbaar productieproces, zijn we er zeker van dat de afdeling snel kan groeien en dat we in de toekomst nog heel wat nieuwe projecten tot een goed einde zullen brengen.”