Terug naar overzicht

Ivan Mennes: “Na 17 jaar groenonderhoud is grasmaaien nog altijd mijn favoriete taak!”

09 februari 2023

Maak kennis met Ivan Mennes, een ancien bij Bewel die al 17 jaar actief is als medewerker op de dienst groenonderhoud en zelfs al 38 jaar bij Bewel werkt. Hij vertelt graag meer over zijn carrière bij Bewel en hoe zijn liefde voor groenonderhoud ook niet zal stoppen na zijn pensioen.

Ivan Mennes vervoegde ons team van vakhanden in 1985. Ivan: “Dat was toen nog niet meteen op de dienst groenonderhoud, maar eerst op de farma-afdeling van Helvoet. Pas later maakte ik de overstap. Groenonderhoud was eerst nog gevestigd in Kiewit, sinds 2019 ben ik mee verhuisd naar Diepenbeek. ”

“Een van de vele voordelen aan werken bij de afdeling groenonderhoud is dat ik zoveel buiten bezig mag zijn. Daar bloei ik echt van open. En natuurlijk zijn er ook de toffe collega’s. We werken in kleine teams van ongeveer vijf personen. Momenteel ben ik aan de slag in het team van monitor Kristel, dat elke dag naar Houthalen trekt. Voorheen heb ik ook gewerkt in Heusden-Zolder en op de Corda Campus.”

“Grasmaaien, heggen scheren, bladeren harken en nog veel meer. Elke dag zijn er verschillende taken die uitgevoerd moeten worden bij onze verschillende klanten. Mijn favoriete taak? Zonder twijfel grasmaaien. Voor velen een noodzaak, voor mij een plezier.”

 

Elke dag gezwind met de fiets op weg

Niet alleen tijdens de werkuren houdt Ivan ervan om buiten bezig te zijn. “Ik kom elke dag met de fiets naar het werk. Door weer en wind. Zo blijf ik in beweging. Nu mijn pensioen nadert, ga ik meer tijd vinden om fietstochten te maken. Daarnaast zal ik nog vaker bij mijn mama kunnen langsgaan. Ze verblijft in een rusthuis, maar ik ga graag eens met haar wandelen of naar de stad.”

“Ik mag dan wel op pensioen gaan, toch zal ik het groenonderhoud niet loslaten. Thuis heb ik een tuin om te onderhouden en kippen die verzorgd moeten worden. Maar ik doe dat graag. En zo komt al mijn opgedane kennis van tijdens mijn carrière bij Bewel nog goed van pas.”