Terug naar overzicht

Management assistant Ruth Wysmans is (voor ons) de beste

15 juni 2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg bekroonde op donderdag 19 april in sterrenrestaurant De Slagmolen de beste Management Assistant van het jaar. Eén van de vijf genomineerden was onze eigen rots in de branding Ruth Wysmans.

 

Elk jaar op de derde donderdag van april vieren we de ‘Management Assistant Day’. Een ideale gelegenheid voor bedrijfsleiders en andere managers om hun trouwe steun en toeverlaat – al dan niet letterlijk – in de bloemetjes te zetten. Voka – Kamer van Koophandel Limburg organiseerde ook dit jaar opnieuw een mooi event om deze dag op te luisteren.

 

Bevlogen ode voor Ruth

Als apotheose maakte de werkgeversorganisatie de Management Assistant van het jaar bekend. Ruth Wysmans, management assistent bij Bewel, was één van genomineerden. De titel sleepte Ruth uiteindelijk net niet in de wacht, die ging naar haar collega bij Cegeka Griet Vanrijkel. Toch inspireerde haar eervolle vermelding onze algemeen directeur Johan Bongaerts tot deze bevlogen ode:

 

Ons Ruthje

Het begon begin 2017. Een match met de algemeen directeur van Bewel.

Tijdens het sollicitatiegesprek werden twaalf hersenzones beïnvloed. Dopamine, ocytocine en vasopressine kwamen in een oogwenk vrij. Liefde op het eerste gezicht duurt een vijfde van een seconde… dus er moet meer zijn dan de perceptie van dat moment vooraleer we ons Ruthje tot management assistant van het jaar wilden voordragen.

Moeder natuur gaf onze ‘Wys-man-se vrouw’ de juiste genen mee:

– Ze is Wys en staat haar mannetje

– Ze is een vrolijke, goedlachse, dynamische, emotionele vrouw

– Al haar positieve vibes dwarrelden als snel neer op het directieteam

Emoties zijn echter tijdelijk en van voorbijgaande aard… dus er moet meer zijn dan de perceptie van dat moment vooraleer we ons Ruthje tot management assistant van het jaar wilden voordragen.

Wat maakt ons ‘Ruthje’ dan tot een unieke management assistant? Welke hersenzones werden geactiveerd zodat de behoefte ontstond om onze waardering, erkenning en ons respect kenbaar te maken? Zijn dat haar competenties op vlak van verslaggeving, agendabeheer, organisatie? Haar communicatieve vaardigheden, haar empathie, haar discretie…? Vast en zeker, maar ze heeft nog een andere gave.

Ons lieve Ruth drong namelijk binnen in de hersenen van het directieteam. Zonder veel woorden, geleidelijke en onzichtbaar, prikkelde ze:

 • Onze rechterhersenhelft zodat de linkerhelft van het directieorgaan ging functioneren
 • Onze linkerhersenhelft zodat de rechterhelft ging functioneren en we zagen dat het noodzakelijk isom samen te werken
 • Onze frontale kwab, door het helpen formuleren van doelen (en de verwezenlijking ervan)
 • Onze slaapkwab zodat we horen wat er gehoord moet worden
 • Onze achterhoofdkwab zodat we zien wat we uit onszelf niet zien
 • Onze kleine hersenen, waardoor we in evenwicht blijven als team
 • Onze hersenstam, waar onze spanning, bloeddruk en stress wordt gereguleerd door koffie en paaseitjesop het juiste moment
 • Onze hypofyse, het hersenaanhangsel dat de nodige endomorfine vrijmaakt, zodat we tijdens marathonmeetings kunnen doorgaan tot op de eindstreep
 • Ons amandelvormig hersengebied zodat we informatie opslaan en gewaarschuwd worden wanneer we iets dreigen te vergeten
 • Het zeepaardje in onze hersenen – de Hippocampus – zodat de geplande acties permanent in ons geheugen worden gegrift
 • Onze hypothalamus: zodat we tijdig overgaan tot acties en het formuleren van to do’s, om daarna toe te kunnen geven aan ons honger- en dorstgevoel
 • Onze basale kernen zodat onze verstandelijke en emotionele functies op volle toeren draaien, we goede gewoonten ontwikkelen (zoals op tijd agendapunten aanbrengen, afspraken nakomen…)

Geen idee hoe ze dit allemaal klaar krijgt. Ze drong gewoon heel voorzichtig, heel attent en met veel engagement voor de doelstellingen van ons bedrijf, binnen in de verschillende zones van ons hoofd. Ruth daarom staan we vandaag hier met heel veel waardering, erkenning en respect voor jou. Bedankt Ruth!