Terug naar overzicht

Onze eerste Innovation & Technology Engineer

02 april 2020

De juiste technologie in huis halen, zodat we voor u ook de complexere opdrachten aankunnen. Dat is de missie van Benny Claes, onze allereerste Innovation & Technology Engineer hier bij Bewel. “Zo kunnen we beter anticiperen op de vragen uit de markt en dus meer bedrijven helpen.”

 

Benny Claes legde al een indrukwekkend parcours af bij Philips, en gaat nu bij ons aan de slag als Innovation & Technology Engineer. “Mijn functie is volledig nieuw binnen Bewel”, vertelt Benny. “De bedoeling is dat ik nieuwe technologieën introduceer in huidige en toekomstige processen. Met behulp van technologie willen we het kennen en kunnen van onze medewerkers vergroten, waardoor we hen ook kunnen inschakelen voor complexere taken.”

 

Antwoord op knelpuntactiviteiten

De komst van Benny creëert dan ook nieuwe mogelijkheden, voor verschillende bedrijven. “Op dit moment ga ik na wat we kunnen betekenen voor de knelpuntactiviteiten van onze klanten. Want we kennen hun uitdagingen wel, maar vinden er niet altijd de juiste doelgroepmedewerkers voor. Omdat de opdracht bijvoorbeeld te complex is. Dankzij technologie kunnen we bedrijven misschien wel het juiste antwoord geven en kan Bewel in de toekomst veel meer verschillende klanten helpen.”

Daarnaast wil Benny ook de problemen en noden binnen Bewel in kaart brengen. “Vooraleer we nieuwe technologieën introduceren, is het natuurlijk nodig dat ik eerst Bewel tot in de puntjes leer kennen. De uitdaging is om enerzijds te detecteren waar de noden en problemen zich op de werkvloer bevinden, en anderzijds ze aan de juiste hulpmiddelen te verbinden. Zo ben ik op dit moment bijvoorbeeld bezig om het lichtbegeleidingsproject in de elektromontage-afdeling in Heusden verder op punt te zetten. Dat project houdt in dat wij werkinstructies stap voor stap projecteren, waardoor de medewerker in kwestie weet welke handeling hij of zij moet uitvoeren. Zo worden zelfs complexere taken behapbaar.”

 

Netwerk uitbreiden

In eerste instantie gaat Benny vooral onderzoeken welke hulpmiddelen er al op de markt bestaan. “Dat doe ik
onder andere door contact te zoeken met kenniscentra, ondersteunende organisaties en leveranciers die zich bezighouden met hulpmiddelen voor de maakindustrie”, besluit Benny. “De bedoeling is om op die manier ons netwerk verder uit te breiden en zo uiteindelijk tot passende oplossingen voor Bewel te komen.”