Terug naar overzicht

Groenzorg door Bewel: natuurlijk mooi

20 juni 2021
Medewerker van groenzorg Bewel zit op een rode tractor een stuk grond te bewerken.

Haast elke dag trekken zo’n 20 ploegen van Bewels Groenzorg eropuit. Verspreid over heel Limburg helpen zij bedrijven, zorginstellingen, steden en gemeenten met het onderhoud van hun groenomgeving. Guido Renders, site manager Diepenbeek, vertelt graag meer over de kunde van onze groene vingers, euh vakhanden.

Wat valt er onder groenzorg?

Guido: “Noem ons gerust een klassieke groenaannemer, want onze activiteiten zijn zeker zo breed: van schoffelen en snoeien tot zwerfvuil opruimen en verhardingen ecologisch onderhouden. Van tuinen en parken winter- tot zomerklaar maken. Ook kleine aanlegwerken of beplantingen zijn onderdeel van de job. Samengevat kunnen wij dus de volledige zorg voor een buitenomgeving op ons nemen.”

Wie kan beroep doen op deze diensten?

“Ongeveer 60% van onze klanten bestaat uit stads- of gemeentebesturen. Stad Bilzen en Stad Hasselt zijn onze grootste klanten, maar we werken ook voor bijvoorbeeld Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder en Genk. Daarnaast hebben we ook enkele zorginstellingen zoals De Meander als klant, net zoals een grote groep bedrijven in Limburg. Denk aan Kinepolis Hasselt, Cegeka en Corda Campus. In totaal bedienen we bijna tachtig kmo’s.”

Waarom samenwerken met Bewel?

“Simpel: wij leveren de kwaliteit die afgesproken is. Voor minder gaan we niet. We zijn goed in ons werk en hebben jarenlange ervaring. Wij komen onze afspraken steeds na en communiceren altijd helder.”

“We denken ook verder dan onze eigen diensten. Wanneer een klant bijvoorbeeld nood heeft aan boomverzorging, organiseren wij dat voor de klant. Dat gebeurt dan via een onderaannemer, maar de klant heeft wel nog altijd ons als centraal aanspreekpunt.”

“Een leuk voorbeeld daarvan is de schapenbegrazing die we regelen voor Stad Bilzen. In feite is schapenbegrazing geen nieuw fenomeen; in natuurgebieden wordt dat wel vaker ingezet als onderhoudsmethode. Maar wij hebben dit ook kunnen invoeren in een meer stedelijke omgeving.”

Hoe blijven jullie innoveren?

“We zetten steeds meer in op een ecologische benadering van groenzorg. De strijd met CO2 is een strijd die elke dag gevoerd moet worden. We denken mee met onze klant over hoe we de biodiversiteit kunnen verhogen in hun omgeving, zonder in te boeten aan kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. We werken bijvoorbeeld zonder pesticiden en vervingen een aantal van onze machines met een brandstofmotor al door accumachines. Die machines bieden heel wat voordelen voor onze werknemers zoals minder trillingen en geluidslast. Bedrijven waar we met accugereedschap werken, vinden het ook prettig dat er tijdens onze werkzaamheden rond de kantoren minder geluidsoverlast is.”

We zijn hier zelf nog volop in aan het groeien en denken na over slimme rijroutes, extra accumateriaal, en wie weet ooit elektrische bestelwagens.”

Op zoek naar de geknipte partner voor uw groenzorg?

Ons team van Bewel heeft meer dan 20 jaar ervaring en helpt u graag verder. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Contacteer ons!

Graag een zicht op het kostenplaatje? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.