Terug naar overzicht

Erik Moniquet: “Ik wil iedereen op de werkvloer bij Bewel beter leren kennen”

31 maart 2022

Sinds 14 december 2021 hebben we een nieuwe voorzitter: Erik Moniquet. Een man met tonnen ondernemingszin en een groot hart voor al onze medewerkers. Een kennismaking in vijf vragen en even veel antwoorden.

Erik Moniquet is de nieuwe voorzitter van Bewel. Erik Moniquet

Wat doet u naast uw werk bij Bewel nog als job?

Erik: “Ik heb mijn eigen bedrijf, Moniquet Company, een consultancybureau dat middelgrote en grote bedrijven helpt op het vlak van strategie, financiën enzovoort. Daarnaast ben ik bestuurslid van Flanders Investment & Trade (FIT) en zit ik in de raad van advies bij Vlerick Alumni. Ik ben ook een echte netwerker en zit in verschillende netwerkorganisaties.”

 

Waarom koos u voor de job als voorzitter bij Bewel?

“Ik had de vacature gezien en heb er lang over nagedacht. Ik vind het zelf belangrijk om via bestuursmandaten mijn opgebouwde kennis te kunnen delen, maar er kruipt natuurlijk veel tijd in de job van voorzitter.”

“Omdat ik meteen een klik voelde met Bewel, heb ik besloten ervoor te gaan. De maatschappelijke rol die Bewel speelt, sluit namelijk aan bij mijn persoonlijke situatie. Ik heb zelf een beperking maar wel altijd bewezen dat ik ook bijdraag aan onze maatschappij. En dat is ook waar Bewel voor staat. Ik ben heel blij dat ik me hiervoor mag inzetten.”

 

Waaruit bestonden de eerste maanden als voorzitter?

“Ik heb al een eerste raad van bestuur, meerdere dagelijkse besturen, financiële commissies en audits bijgewoond. Ik heb ook veel gesprekken gehad met de vorige voorzitter, Koen Albregts, algemeen directeur Johan en andere bestuursleden om Bewel en het verhaal achter Bewel beter te leren kennen. Die begeleiding en het opgebouwde vertrouwen bleek heel waardevol om mijn hoofdstuk bij Bewel aan te vatten.”

“Daarnaast heb ik ook een rondleiding gehad in de vestiging in Hasselt, en de volgende maanden staan de andere vestigingen op de planning. Ik wil iedereen beter leren kennen en ook spreken met de mensen op de werkvloer. Want de echte waarde van Bewel bevindt zich op de werkvloer.”

“Wat me meteen opviel is de variëteit aan processen en producten. Van groenonderhoud tot boeken binden en verpakkingen: Bewel heeft echt een waaier aan ondersteuning voor andere bedrijven. Dat vind ik persoonlijk heel knap.”

 

Wat wil u als voorzitter bij Bewel zeker bereiken?

“Ik heb heel wat ideeën die ik samen met het bestuur wil uitwerken. Op het vlak van ons bestuur willen we bijvoorbeeld ons dagelijks bestuur versterken door onder meer in te zetten op de ontwikkeling van bestuurderscompetenties.”