Terug naar overzicht

Davy Bruyland: “Dankzij Bewel kon ik aan de slag blijven”

21 juni 2023
Davy Bruyland is een van onze medewerkers in Maaseik.

Davy Bruyland woont in Maaseik en werkt al zeven jaar bij Bewel. Hiervoor was hij aan de slag als brandweerman in Ninove, al bracht de liefde hem naar Limburg. Davy vertelt over zijn plotse carrièreswitch, zijn inzet bij Bewel en zijn bezigheden buiten het werk.

Davy: “In 2011 kreeg ik gezondheidsproblemen, waaronder een longembolie en andere medische klachten aan mijn longen en luchtwegen. Mijn gezondheidsproblemen maakten het moeilijk om een gewone baan te vinden, aangezien ik regelmatig in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Mijn huisarts verwees me naar de VDAB, en daar ontdekte ik Bewel.”

“Ik had nog nooit van Bewel gehoord en hoewel ik eerst mijn twijfels had, ben ik nu trots op waar ik sta. Toen ik bij Bewel solliciteerde, voelde ik meteen een klik. Ik begon als potjeszetter op de mixtafels bij Noliko in Bree en kreeg al snel de kans om een brevet te halen om met machines te mogen rijden.”

“In mei vorig jaar kreeg ik een hartaanval. De cardioloog zei dat ik het rustiger aan moest doen en niet meer kon werken. Van mei tot oktober bleef ik thuis, maar dat was niets voor mij. In samenspraak met mijn huisarts en cardioloog werd beslist dat ik bij Bewel kon blijven werken, omdat ik hier aangepast werk kon doen. Ik werd overgeplaatst naar Maaseik en kon halve dagen werken. Ik greep deze kans met beide handen en sinds oktober werk ik hier met plezier als magazijnier. Mijn taken omvatten picking, producten klaarzetten en zorgen dat alles netjes en proper blijft.”

“Wat ik het leukste vind aan mijn job? De mogelijkheid om samen te werken met de andere medewerkers bij Bewel. Het is inspirerend om te zien hoe gemotiveerd en toegewijd alle mensen hier zijn. Ze zijn het voorbeeld van doorzettingsvermogen en ik vind het geweldig om deel uit te maken van zo’n team.”

“Werken bij Bewel heeft me laten zien dat iedereen gelijke kansen verdient. Het is een plek waar mensen met een fysieke of mentale beperking elke dag naar hun werk komen en hun taken met trots uitvoeren. Dat motiveert mij om ook elke dag met plezier naar mijn werk te komen. Bewel is meer dan een bedrijf, het is een gemeenschap van mensen die elkaar steunen en respecteren.”

“In mijn rol als vertegenwoordiger van de ABVV, de vakbond, sta ik klaar om naar de zorgen en behoeften van mijn collega’s te luisteren. Ik ben er voor iedereen, ongeacht hun functie. Het is soms een zware taak, maar het geeft me voldoening als ik mensen kan helpen en zie dat ze vertrouwen in mij hebben.”

“Naast mijn werk bij Bewel geniet ik van tijd doorbrengen met mijn gezin en heb ik een passie voor darten. Samen met een vriend nam ik deel aan een wereldrecordpoging ‘100 uur darten’, waarbij we geld hebben ingezameld voor een goed doel: Make A Wish. En dat hebben we gehaald. Al zal je ons niet terugvinden in het Guinness Book of Records. Dat kostte enorm veel geld. Geld dat we liever aan het goede doel gaven. Ik hoef niet in de belangstelling te staan. Iets kunnen doen voor een ander, daar draaide het om.”

“Het ontroerde me dan ook toen ik een bedankkaartje ontving van een kindje dat mede dankzij ons de kans had gekregen om met dolfijnen te zwemmen. Het is fantastisch om te weten dat onze inspanningen een positieve impact hadden op het leven van iemand anders.”