Terug naar overzicht

Binnenkijken bij Bewel Diepenbeek: groenzorg én meer

29 oktober 2021
Een team van de groendienst van Bewel Diepenbeek zit in de laadbak van een Bewel camionette. Ze zijn met vier en lachen naar de camera.

Bij Bewel Diepenbeek vindt u niet alleen de centrale diensten van Bewel, maar ook een fijne werkplaats waar bijna 200 medewerkers aan de slag zijn. Guido Renders, site manager van Diepenbeek, vertelt wat de werkplaats van Diepenbeek zo speciaal maakt.

 

Guido: “Ik heb zelf altijd een passie gehad voor groen, en werk heel graag samen met mensen. Ik haal er veel energie uit om hen kansen te geven en te zien groeien, want ik geloof in de kracht van elk individu. De werkplaats van Diepenbeek is dan ook een perfecte werkplek voor mij. We hebben er twee grote diensten: de groenzorg en de afdeling die werkt voor M.F.I. Powder Coatings.”

 

De groendienst: elke dag de weg op

“De grootste dienst in Diepenbeek, is onze groenzorg. We hebben in totaal 22 ploegen die elke dag uitrijden om het groen van onze klanten te verzorgen. Dat zijn in totaal zeker 120 mensen. En we zoeken momenteel nog nieuwe mensen voor de groenzorg.”

“We voeren bij de groenzorg heel verschillende taken uit. Denk maar aan schoffelen, snoeien, maaien… Elk busje dat rondrijdt heeft materialen mee zoals een heggenschaar, een blazer, een schup, een hark… En daarnaast hebben we ook grotere machines zoals grasmachines. Onze mechanieker zorgt ervoor dat al die machines goed blijven werken en werkte een uitleensysteem uit voor de grotere machines.”

“We hebben heel wat vakmensen in huis die goed weten wat ze doen, en echte vakhanden hebben. Wij proberen, samen met hen, te blijven evolueren en nieuwe technieken onder de knie te krijgen. We staan zeker niet stil.”

“80% van de klanten zijn gemeentes. De grootste daarvan is Stad Bilzen. Maar ook Hasselt, Genk, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder zijn klant. We werken daarnaast ook voor politiezone Carma, UHasselt, De Meander en bedrijven zoals Cegeka, Kinepolis en Nitto. Om maar enkele voorbeelden te noemen.”

M.F.I: klaar voor de lakkerij

“Onze medewerkers van de groenzorg zijn de hele dag onderweg. We hebben daarnaast nog een tweede afdeling in Diepenbeek, die werkt voor M.F.I. Powder Coatings. Op die afdeling werken bijna vijftig mensen. Zij maken haakjes voor tuinafsluitingen klaar om gelakt te worden. Onze medewerkers hangen alle haakjes aan een houder, en die worden zo terug naar M.F.I gebracht. De haakjes worden daar gelakt, en komen daarna terug naar Bewel. Onze medewerkers halen dan alle haakjes weer van de houder, en verpakken ze per honderd in een doos.”

“We werken al zo een twintig jaar voor M.F.I., en die samenwerking loopt nog altijd goed. We maken gemiddeld zo’n 50.000 haakjes per dag klaar voor de lakkerij. We maken soms ook andere onderdelen klaar voor hun lakkerij, maar dat behoort niet tot onze standaardwerken. Door onze flexibiliteit kunnen we wel snel inspelen op die extra vragen.”

De diensten in Bewel Diepenbeek

  • Groenzorg
  • Voorbereidende werken
  • Verpakken

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!