Terug naar overzicht

2 nieuwe gezichten: projectleiders Lode Vandecaetsbeek en Rauke Van Praet

03 december 2020

Maak vandaag kennis met niet 1 maar 2 nieuwe gezichten bij Bewel: Lode Vandecaetsbeek, projectleider technische installaties en kleine verbouwingen, en Rauke Van Praet, projectleider bouw. 2 heren die zorgen dat onze infrastructuur klaar is voor de toekomst.

 

Lode Vandecaetsbeek

“Alles wat met technieken, vernieuwingen of moderniseringen van onze gebouwen te maken heeft, belandt op mijn bord. Behalve de grote (nieuw)bouwprojecten, die speel ik met plezier door aan Rauke.”

“Als projectleider neem ik alle praktische zaken op mij en stuur de technische dienst aan. Ik stel specificaties op, vraag offertes aan en volg de ingeschakelde externe firma’s op. Een heel gevarieerde job waarbij ik in al onze vestigingen passeer. Iets dat me meteen aansprak in de job. Je leert iedereen kennen en wordt overal familiaal ontvangen. Dat is voor mij typisch Bewel.”

“Veel van mijn projecten zijn gericht op de milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie van onze gebouwen. Belangrijke topics waar ook wij ons voor willen inzetten. Zo willen we in onze vestigingen af van stookolie en overschakelen op gas. Ik bekijk nu bijvoorbeeld voor Diepenbeek wat dat betekent voor onze huidige leidingen en hoe we die moeten aanpassen.”

“Maar ook heel andere taken passeren de revue. De beveiliging van onze sites optimaliseren met extra slagbomen en badgelezers. Of het meubilair in onze refters vernieuwen. In feite komt het hierop neer: alle kleine ingrepen die het aangenamer en beter werken maken in onze vestigingen.”

Rauke Van Praet

“Projectleider Bouw betekent dat ik de begeleider en het aanspreekpunt ben voor alle nieuwbouwprojecten. Van A tot Z. Van aankoop grond of ontwerp tot de effectieve oplevering, en alles wat daar nog bij komt kijken. Denk maar aan overleg met de brandweer, veiligheidsadviseurs en overheidsdiensten.”

“Ik ben gestart op 1 oktober en werd meteen meegenomen in het grootste bouwproject van Bewel: het nieuwe gebouw in Oudsbergen. Samen met Roger, mijn voorganger die binnen enkele maanden op pensioen gaat, verzorgde ik de oplevering in samenspraak met de architect, ingenieur, aannemer en alle andere betrokkenen.”

“Lang ben ik dus nog niet bezig bij Bewel, maar ik voelde me wel vanaf dag één welkom. Ik hou van de uitdagingen die bij grote projecten komen kijken. Het spreekt me aan dat ik continu bezig kan zijn met uiteenlopende taken. Een gewone bureaujob is niets voor mij.”

“Wat me verraste bij Bewel, is hoe vernieuwend ze denken. Health & safety is bijvoorbeeld een heel belangrijk topic voor hen. Het is een fijne uitdaging om dat te mogen doortrekken in al onze projecten en zo mee te werken aan een duurzame toekomst.”