Terug naar overzicht

Onze vakhanden verwerken tot 1.800 bekabelingssystemen per dag bij Yazaki

09 juni 2023
Yazaki

Geen auto’s zonder de juiste bekabeling, dat weten ze bij logistiek bedrijf Yazaki maar al te goed. Daarom schakelen zij onze vakhanden in om mee te garanderen dat elke auto wordt uitgerust met de juiste kabelset. Een proces dat wij op wieltjes doen lopen.

De medewerkers van Bewel aan de slag bij Yazaki.

Yazaki is een Japans bedrijf dat wereldwijd actief is in de automotive sector. Ze zijn vooral gespecialiseerd in bekabelingssystemen voor auto’s. Ook in België hebben ze een vestiging, meer bepaald een logistiek centrum in Oudsbergen. Het is daar, bij hen op de werkvloer, dat onze vakhanden aan de slag zijn.

 

Het belang van de juiste kabelset in de juiste krat

Bij Yazaki in Oudsbergen komen tal van auto-onderdelen binnen die nadien weer verder verspreid worden naar andere delen van Europa en de wereld. Onze vakhanden werken aan de bekabelingssystemen van één vast automodel, waarbij de bekabeling vanuit Turkije binnenkomt in Oudsbergen.

De bekabeling, die geleverd wordt in vouwkratten of kartonnen dozen, is voorzien van een barcode en moet door onze vakhanden in vaste kratten worden gelegd. Die kratten zijn op hun beurt ook voorzien van een barcode en gelinkt met een computersysteem. Onze medewerkers scannen eerst de bekabeling en nadien de krat. Komt de code overeen? Dan is de krat klaar en wordt die gestapeld op een pallet. De volle pallets worden nadien opgepikt en vervoerd naar de fabriek waar de auto’s geassembleerd worden.

Waarom het zo belangrijk is dat de juiste bekabeling in de juiste krat terechtkomt? Wel: wanneer u een auto bestelt, heeft u de keuze uit tal van opties. Al die opties vereisen verschillende types van bekabeling. Zonder de juiste kabels kan uw auto niet correct uitgerust worden met de juiste opties.

 

Belangrijk deel van het logistieke proces én het Yazaki-team

Onze vakhanden kregen hun eigen afgebakende ruimte in het logistieke magazijn van Yazaki. Zowel in de voor- als namiddag werken we er met een ploeg van 1 monitor en gemiddeld 5 medewerkers. Ze tasten samen zo’n 1.800 aantal kabels om per dag, waarbij een kabelset gemiddeld 7 à 8 kilogram weegt.

Na ongeveer 3 jaar voor hen te werken, zijn we goed op elkaar ingespeeld. Yazaki legt als Japans bedrijf de kwaliteitsnormen heel hoog en heeft erg goed uitgeschreven processen. Die structuur komt ook onze vakhanden ten goede en maakt dat zij de gevraagde kwaliteit perfect weten te behalen.

Ons team is volledig geïntegreerd in het bedrijf, in die mate dat ze ook worden uitgenodigd op bijvoorbeeld het personeelsfeest dat Yazaki organiseert voor hun vaste medewerkers. Bovendien zal er binnenkort ook een van onze vakhanden doorstromen naar een vaste functie bij Yazaki zelf. Iets waar we ontzettend trots op zijn.

Op zoek naar ondersteuning om uw logistieke processen te optimaliseren? Bij Bewel bent u aan het juiste adres. Contacteer ons gerust voor meer informatie. We nemen uw proces graag onder de loep.