Terug naar overzicht

Unicraft laat kleurrijke knutselpakketten samenstellen door Bewel

10 augustus 2023
Unicraft

Sinds het begin van dit jaar werkt onze site in Sint-Truiden voor Unicraft, een groothandel in hobbymaterialen. We helpen hen met knutselpakketten samen te stellen voor Jesmonite, een Brits merk gespecialiseerd in gietproducten. Van alle voorbereidende werken tot de controle van elk product en elk pakket: onze vakhanden nemen het voor hun rekening. 

Unicraft is de Europese verdeler van Jesmonite, een ecologisch gietproduct waarmee u onder andere zelf schoteltjes, kaarsenhouders en bekers kunt knutselen. Ze ontwikkelden hiervoor speciale knutselpakketten met poeder, vloeistof, een mal en attributen zoals kleurpigmenten, roerstokjes en handschoenen. Ook kunt u er gewoon duo-sets bestellen met enkel poeder en vloeistof. Stuk voor stuk pakketten die onze vakhanden samenstellen. 

Alle basisgrondstoffen, zoals vloeistoffen en poeders, komen bij ons in bulk binnen. Die verpakken wij vervolgens in kleinere verpakkingen. Daarbij nemen we de volgende deeltaken voor onze rekening: 

  • We vullen de vloeistoffen en poeders in potjes en flesjes. Dat gaat van 100g tot 12,5kg.
  • We vullen de kleurenstrips met de juiste pigmenten. Zo’n strip bestaat uit 6 potjes. 
  • We kleven de juiste stickers op alle potjes en flesjes, en controleren of alles correct verpakt is, of het gewicht klopt, enzovoort. 

De bedoeling is om een voorraad aan te leggen van al die basismaterialen. Wanneer Unicraft dan bepaalde pakketten nodig heeft, kunnen wij meteen starten met die samen te stellen en zo snel inspelen op hun vragen en behoeften. 

   

Olivier Aerts, COO bij Unicraft, over onze samenwerking 

Olivier: “We zijn als bedrijf heel bewust bezig met maatschappijrelevante thema’s zoals duurzaamheid en gelijke kansen. Ons verhaal van Jesmonite past daar perfect in. We werken niet alleen met een ecologisch product, maar kunnen er ook de sociale economie mee ondersteunen.” 

“Als Europees verdeler van Jesmonite verdelen we nu, mede dankzij Bewel, al naar meer dan vijfhonderd winkels in Frankrijk. Verder zijn we bezig met de expansie naar Scandinavië, Duitsland, Engeland en de rest van Europa. Het is een geweldig product met veel mogelijkheden in zowel de hobby- als bouwsector.” 

“Voor zo’n ambitieuze groeiplannen is het belangrijk om te kunnen rekenen op een partner die snel kan schakelen wanneer we onze productie willen versnellen. Daarin denkt Bewel enorm goed met ons mee. Ze werken heel professioneel, kunnen snel springen en spelen kort op de bal. Wanneer we deze werken volledig binnenshuis zouden moeten uitvoeren met eigen medewerkers, zouden we dat nooit zo snel gebolwerkt krijgen. Bewel speelt met andere woorden een belangrijke strategische rol om onze groei te kunnen verwezenlijken.” 

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!