Terug naar overzicht

RAJA en Bewel: buren én bedrijfspartners in Tongeren

22 november 2022
RAJA Benelux

RAJA Benelux en Bewel zijn niet alleen buren in Tongeren, maar werken ook al jaren effectief samen. Een samenwerking waar we trots op zijn en die we het afgelopen jaar versterkten met een vaste ploeg van vakhanden dat RAJA’s team inhouse bijstaat.

Het team van Bewel, dat inhouse werkt bij RAJA. Het team bestaat uit zes personen, drie mannen en drie vrouwen. Twee mensen dragen een fluo-oranje hesje, de andere vier een paars.

RAJA Benelux biedt het grootste verpakkingsassortiment in de Benelux, aangevuld met een compleet assortiment magazijnbenodigdheden, kantoorartikelen en -meubilair, persoonlijke beschermingsmiddelen, hygiëne- en onderhoudsproducten. RAJA werkte tot voor kort onder de naam Rajapack. Tegenwoordig is het kortweg RAJA. De oude naam legde sterk de focus op verpakkingen terwijl we ondertussen zoveel meer te bieden hebben. RAJA is dan ook uitgegroeid tot dé onestopshop voor elk bedrijf.

RAJA heeft ruim 30.000 klanten enkel in België. Van de lokale handelaar tot een multinational. Samen met een dertigtal andere bedrijven maakt RAJA Benelux onderdeel uit van de internationale RAJA Groep. Deze groep is actief in een groot deel van Europa en beschikt over een uitgebreid distributienetwerk waaronder drie distributiecentra in Tongeren en een vierde dat momenteel in aanbouw is.

 

Graduele groei naar dagelijkse enclavewerking

Gidi Pluym is General Manager bij RAJA Benelux: “We werkten in het verleden al vaker samen met Bewel voor losse opdrachten, zoals bijvoorbeeld voor klantgeschenken die herverpakt dienden te worden. Dat de site van Bewel in Tongeren op amper 600 meter van ons ligt, maakte samenwerken nóg gemakkelijker.”

“De positieve ervaringen van de afgelopen jaren deden ons nadenken over een duurzame samenwerking op lange termijn. Onze HR-coördinator nam contact op met Laura Neven, site manager bij Bewel in Tongeren, en van hieruit kreeg onze enclavewerking vorm. Hierbij is er een team van Bewel dagelijks op onze eigen site actief.”

“Sinds begin september is er een team van één begeleider, een Bewel-monitor, en vier maatwerkers bij ons aan de slag. Ze hebben hun eigen pakeiland binnen de inpakplaats waar zij voornamelijk kleine producten zoals kantoormateriaal verpakken. Daarnaast vullen zij om de twee weken onze 100% gerecycleerde luchtkussens, die gebruikt worden om producten veilig te verpakken. Ook helpen ze soms om productstickers te kleven op artikelen.

Zekerheid in zoektocht naar personeel

“Bewel speelt een grote rol in onze zoektocht naar mensen die geëngageerd zijn om een duurzame samenwerking met ons aan te gaan. Het is tegenwoordig heel erg moeilijk om goed personeel te vinden dat een langetermijnrelatie wil aangaan. Omdat we elk jaar steeds meer groeien en dus ook meer personeel nodig hebben, is het fijn om een partner zoals Bewel te hebben die op dat vlak zekerheid garandeert.”

 

Maatwerkers fier = RAJA fier

Michelle Daenen is HR Director bij RAJA Benelux: “De samenwerking loopt ondertussen al enkele maanden heel goed. In het begin was het zeker voor Jimmy, monitor van de Bewel-ploeg, zoeken naar een team van maatwerkers dat goed op elkaar kan inspelen. We zijn alvast heel tevreden en ook de maatwerkers zelf zijn fier dat ze hier mogen werken. Ze voelen zich echt een van ons en halen daar veel voldoening uit. Dat is ook voor ons een fijn gevoel.”

“Door deze samenwerking beseffen we dat we soms een verkeerde kijk hebben op mensen met een beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen vaak veel meer dan we beseffen. Het is voor ons als bedrijf belangrijk om hierbij stil te staan, buitenstaanders hiervan te informeren en ons te engageren voor meer diversiteit op de werkvloer. De samenwerking met Bewel helpt ons om stappen in de juiste richting te zetten.”

 

Benieuwd wat onze vakhanden voor uw bedrijf kunnen betekenen? Contacteer ons voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

 

RAJA in cijfers

  • 250 medewerkers, waarvan 130 actief in het magazijn
  • Meer dan 9.000 producten, waarvan 3.300 milieuvriendelijke alternatieven
  • 65.000 m² opslagruimte. In 2023 groeit dit naar 80.000 m²
  • Meer dan 56.000 actieve klanten in België en Nederland
  • Verzending in 6 landen vanuit Tongeren: België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk