Terug naar overzicht

Poetsmaterialen en -producten van Het Poetsbureau worden klaargemaakt door Bewels vakhanden

23 december 2021
Het Poetsbureau
Voorbeeld van een set Glowi poetsproducten, verpakt door de medewerkers van Bewel.

Toen Het Poetsbureau halfweg 2021 hun eigen duurzame schoonmaakproducten en -materialen op de markt bracht, waren zij op zoek naar een ervaren logistieke partner om alle producten netjes te verpakken. Hun doel: op korte termijn een stock aanleggen van zo’n 20.000 gevulde pakketten, en die stock blijven aanvullen. Bewel steekt hiervoor de nodige vakhanden toe!

 

Het Poetsbureau innoveert

Jens Leroy is Innovation Officer bij Het Poetsbureau: “Iedereen kent Het Poetsbureau in eerste instantie als een dienstenchequebedrijf met 9.000 huishoudhulpen. We hebben daarnaast ook een interimkantoor, een afdeling die bij bedrijven gaat poetsen, en verschillende interne diensten. Een van die interne diensten is onze innovatie-afdeling, waarmee we onlangs een nieuw gamma ecologische schoonmaakproducten en ergonomische schoonmaakmaterialen lanceerden: Glowi goodies.”

“De producten worden voordelig aangeboden aan klanten van Het Poetsbureau, zo proberen we hen nog extra te ontzorgen. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar in onze webshop. Het startpakket bevat drie producten: een vloer-, sanitair- en multireiniger. Klanten kunnen nadien navullingen kopen. De materialenset bevat een vloerwisser, telescopische alusteel, microvezeldweilen, scrubdweil, maatbeker en emmer.”

Snelle start met 20.000 gevulde dozen

“Nadat we de producten zelf hadden ontwikkeld, gingen we op zoek naar een logistieke partner om ons te helpen met de assemblage van onze mooie kartonnen dozen, het verpakken van alle producten in die dozen, en het aanbrengen van de nodige stickers. We zijn indertijd gestart met 20.000 dozen, en zitten ondertussen al aan het dubbele daarvan.”

“We zochten voor dit project iemand die relatief snel kon starten, en grote aantallen aan zou kunnen. Bewel beantwoordde aan al die vereisten en zat ook op het vlak van prijs-kwaliteit heel goed. Extra pluspunt: Het Poetsbureau is van oorsprong een Limburgse bedrijf, net zoals Bewel. Dat is voor onze oprichters, Jo en Elly, een extra stimulans.”

 

Snel schakelen bij onvoorziene omstandigheden

“Het was voor ons de eerste keer dat we zo’n project op poten zetten. We konden dus wel een goede partner gebruiken die hier meer ervaring in had dan wij en die ons kon ondersteunen waar nodig. Bewel had duidelijk de nodige kennis in huis en deelde die ook met plezier met ons.”

“Een groot pluspunt was de flexibiliteit van Bewel. Door een gigantisch tekort op de kartonmarkt was de productie van onze kartonnen dozen vertraagd. Bewel paste zich aan en zorgde dat ze meteen aan de slag konden op het moment dat de dozen wel geleverd werden. Ze hebben toen op een korte periode ervoor gezorgd dat alle 20.000 dozen snel en netjes verpakt geraakten in hun werkplaats in Heusden.”

“De start van onze samenwerking was dus zeker een succes. We kijken ernaar uit om ook in de toekomst op hen te kunnen rekenen als onze logistieke partner.”

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!