Terug naar overzicht

Kwaliteitscontrole van metalen beugels voor automotive sector: 10.000 stuks per week

18 augustus 2022
LGTB nv
kwaliteitscontrole

10.000 metalen beugels voor de automotive sector controleren op afwijkingen. Dat is wat zo’n acht medewerkers van Bewel elke week tot een goed einde brengen voor LGTB nv. Het bedrijf rekent al bijna vijf jaar op onze expertise om de kwaliteit van hun producten te garanderen. Een schouderklopje voor onze dienst kwaliteitscontrole.

 

LGTB nv is een elektrolytische verzinkerij, een bedrijf dat oppervlaktebehandelingen uitvoert op metalen onderdelen voor onder andere de automotive sector.

Zo galvaniseren zij metalen beugels die gebruikt worden om brandstoftanks aan vast te hangen in auto’s. Die beugels moeten gecontroleerd worden op een aantal kritische punten, zoals de openingen voor vijzen en de dekking van de aangebrachte zink-nikkellaag. Controle van het galvanisatieproces is belangrijk om het verdere productieproces en de kwaliteit van de beugels te garanderen.

Het is daarvoor dat LGTB een beroep op de vakhanden van Bewel. Waarom zij kiezen voor een maatwerkbedrijf? Twee redenen:

  1. Er zijn standaardfouten en -afwijkingen te detecteren, maar het is hier geen zwart-witverhaal. Sommige afwijkingen zijn zo genuanceerd dat een mens ze beter kan vaststellen dan een machine.
  2. De aantallen van LGTB zijn niet groot genoeg om dit op een rendabele manier door een machine te laten controleren. Kwaliteitscontrole uitbesteden aan een maatwerkbedrijf is voor hen de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Maatwerkers opgeleid om afwijkingen te detecteren

Wekelijks controleren we meer dan 10.000 metalen beugels van LGTB. Dat doen we met een ploeg van zes tot acht medewerkers, die ondersteund worden door een monitor. De controles gebeuren volledig volgens het draaiboek dat we samen met LGTB zelf opstelden. Hierin staat beschreven waarop we de beugels moeten controleren en op welke manier wat dat moeten doen.

We legden intern een poule aan van medewerkers geschikt voor dit type controlewerk. Zoals bij elke controleopdracht volgen ze eerst een opleiding. Daarna worden zij steekproefgewijs verder opgevolgd.

Controlewerk bestaat uit verschillende subtaken: uitpakken, controleren, terug inpakken en administratie. Door de juiste medewerker aan de juiste taak toe te kennen, zorgen we dat ons team elkaar perfect aanvult én elke opdracht tot een goed einde brengt.

Voor elke beugel die door onze vakhanden gaat, vullen we nadien een controleformulier in. Op dat formulier duiden we aan dat een product gecontroleerd is en of er al dan niet afwijkingen zijn aangetroffen. Onze mensen zijn ook opgeleid om die formulieren correct en zo nauwkeurig mogelijk in te vullen.

 

Nauwe samenwerking met klant versterkt kwaliteit

In het geval van LGTB is het controlewerk geen zwart-witverhaal. Daarom trainen we onze medewerkers ook op extra alertheid. Ze zijn zich bewust van het feit dat er gradaties zijn in de afwijkingen. Merkt een van onze medewerkers een mogelijke afwijking op die niet tot de standaardfouten behoort? Bij twijfel contacteren we LGTB en bezorgen hun enkele foto’s.

 

Op zoek naar kwaliteitscontrole op maat van uw producten en processen?

Ook op zoek naar een partner die uw producten controleert voor de beste prijs-kwaliteit? Leg uw specifieke situatie aan ons voor en we gaan voor u op zoek naar een oplossing op maat.

Contacteer ons vrijblijvend voor een eerste kennismaking.