Terug naar overzicht

Textielconditionering: kleding winkelklaar maken voor JBC en La Bottega

02 april 2020
La Bottega en JBC
Een medewerker van Bewel doet aan textieconditionering voor kledingzaken zoals JBC en La Bottega. Hij controleert khaki hemden op de foto, die op kapstokken hangen.

Textielconditionering is een must. Want voordat een kledingstuk de rekken in kan, moeten er heel wat manuele handelingen gebeuren. Daarom besteden verschillende retailers dat werk aan ons uit. Twee daarvan zijn La Bottega en JBC. Maar hoe ziet zo’n samenwerking eruit? En vanaf hoeveel stuks is ze het overwegen waard? Een woordje uitleg.

 

Voor uw klanten is het een vanzelfsprekendheid. Elk kledingstuk netjes in de rekken of op het schap, voorzien van een duidelijk prijskaartje. Maar u als uitbater of medewerker weet hoeveel moeite het kost om alle stuks zo te krijgen. Het is arbeidsintensief en tijdrovend. Want uw nieuwe collecties komen aan in kartonnen dozen. Gekreukt en geplooid. Mocht u ze zo in de rekken hangen, het zou het imago van uw winkel geen goed doen. En idem voor uw verkoop.

Kleding verkoopklaar krijgen, kost elke zaak veel uren. Zeker als het gaat om delicatere stofjes of moeilijkere stuks, zoals jurken. Account manager Ivy Sleurs: “Ofwel laat u dat door uw personeel doen. Ofwel besteedt u het uit. Hoe meer volume, hoe logischer het wordt om het uit te besteden. Maar ik merk dat veel kledingzaken dat volume overschatten. U hoeft zeker geen verschillende vestigingen te hebben om er financieel voordeel uit te halen. De hoeveelheid zegt trouwens niet alles. Het gaat er ook om welke stuks het zijn. 500 jurken nemen meer tijd in beslag dan 500 jeansbroeken. Als u een kledingzaak runt, moet u op z’n minst de rekening maken tussen alles in eigen beheer te doen en het uit te besteden. Wij kunnen vrij snel zicht geven op wat voor een zaak het meest voordelig is.”

 

“Als een partner uw textielconditionering kan doen op minder uren, dan wint u altijd”

 

“Onze textielafdeling is volledig afgestemd op dit type werk. We hebben de handen, de machines en de ervaring in planning en coördinatie. Dat aantal handen maakt dat we flexibel kunnen zijn – volgens mij onze grootste troef. Vandaag nog twintig jurken toegekomen die morgen in de rekken moeten? Geen probleem. Daarnaast kan onze stoomtunnel grote hoeveelheden kleding snel kreukvrij krijgen. Aan de ene kant het stuk gekreukt erin en aan de andere kant komt het er als gestreken weer uit.”

“Elke klant krijgt bij ons een projectleider, zijn of haar vaste aanspreekpunt binnen Bewel. Zo is er één iemand met
het totaaloverzicht, die overal vanop de hoogte is. Want textielconditionering is natuurlijk ook communicatie. Over verwachtingen, deadlines en planning.”

“De manier waarop u als kledingzaak uw stuks presenteert, is ontzettend belangrijk”, besluit Ivy. “Ik begrijp dus dat het soms een drempel is om dit uit te besteden. Ik besef dat wij dat vertrouwen moeten verdienen. Daarom doet het ook zo’n deugd dat de opdrachten voor onze bestaande klanten beetje bij beetje uitbreiden.”

 

“Ik vind onze flexibiliteit onze grootste troef. Twintig jurken die vandaag aankomen tegen morgen winkelklaar? Geen probleem”

 

Van levering tot klaar voor de rekken

Elke samenwerking ziet er anders uit. Om u een idee te geven van wat wij voor u kunnen betekenen, nemen we u mee door de flow van een klant die alles aan ons uitbesteedt.

STAP 01: LEVERING IN ONS MAGAZIJN

De collectie wordt rechtstreeks bij ons geleverd. We kijken de leverbonnen na en checken of alles klopt.

 

STAP 02: RICHTING TEXTIELAFDELING

Vanuit het magazijn gaat het richting onze textielafdeling. Daar stond de opdracht al ingepland, dus onze medewerkers beginnen meteen met uitpakken.

 

STAP 03: DE STOOMTUNNEL IN

Sommige stuks gaan door de stoomtunnel, de delicatere strijken we manueel.

 

STAP 04: FOTOGRAFIE VOOR DE WEBSHOP

Alles netjes? Dan nemen we foto’s voor de webshop van de klant. We bewerken ze, zodat ze meteen online kunnen.

 

STAP 05: BEVEILIGEN

We voorzien elk kledingstuk van een beveiligingstag.

 

STAP 06: KLAAR OM OP TE HALEN

De collectie verhuist weer richting magazijn, klaar om opgepikt te worden. Prijstag eraan en ze zijn klaar voor verkoop!

 

Textielconditionering ook voor schoenen…

Wat we doen voor kleding, kunnen we ook voor schoenen. We pakken ze uit, controleren de maten, nemen foto’s voor de webshop, brengen maatstickers aan, labelen de dozen… We passen ons volledig aan naar uw manier van presenteren en magazijnsysteem.

 

Meer weten over textielconditionering?

Interesse om uw textielconditionering of een deel ervan uit te besteden? Of kunnen we u helpen om uw schoenen klaar voor verkoop te maken? Neem contact op. Dan houden we uw flow tegen het licht, kijken we hoe we u kunnen helpen, en maken we samen de rekenoefening.

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!