Terug naar overzicht

Reshoring door Jaga: Bewel helpt extra werk opvangen

14 september 2021
Jaga
Jaga Bewel

Radiatorbedrijf Jaga haalde onlangs een groot deel van zijn activiteiten terug uit het buitenland. Om die extra werkdruk in België te ondervangen, schakelden zij de hulp in van onze vakhanden. Een op-en-top Limburgse samenwerking!

 

Jaga is een Limburgs bedrijf met hoofdzetel in Diepenbeek. Ze zijn gespecialiseerd in radiatoren, verwarmings-, koelings- en ventilatiesystemen. Er werken zo’n tweehonderd mensen in het bedrijf in Diepenbeek.

Van Tsjechië naar België

Het bedrijf heeft nog een vestiging in Tsjechië, aan de rand van Praag. Daar stuiten ze echter sinds enkele jaren op onder meer uitbreidingsproblemen. Doordat de stad Praag groter wordt, kunnen zij als bedrijf niet meer uitbreiden. Om die redenen heeft het bestuur van Jaga besloten om een aantal activiteiten terug te halen naar België. Om die extra werken aan te kunnen, schakelde het bedrijf ons in.

Bewel en Jaga: succesvol sinds enkele jaren

Bewel werkte ook voor deze reshoring al succesvol samen met Jaga. Zo waren wij al actief in een van hun spin-offbedrijven, Hafra. Sinds januari 2020 hebben wij een enclave opgestart bij Jaga in Diepenbeek zelf. We zijn er klein gestart met één ploeg, maar ondertussen zijn we uitgegroeid naar twee ploegen met twee monitoren en zestien paar vakhanden. Verdere uitbreiding is in de toekomst nog mogelijk.

Activiteiten

Wij voeren momenteel heel diverse opdrachten uit voor Jaga. Dat gaat van verpakkings- tot montagewerken:

  • Montage en voorbereidende werken aan halffabricaten zoals het kleven van isolatie tegen verwarmingstoestellen
  • Elektro-assemblage zoals aansluiten van ventilatoren op verwarmingstoestellen
  • Verpakken van onder meer voetjes die bij de installatie onder radiatoren worden bevestigd
  • Af en toe helpen onze vakhanden in de lakstraat, waarin zij producten klaar hangen om te lakken, en nadien weer afnemen.

Op die manier bieden onze vakhanden de perfecte ondersteuning aan de medewerkers van Jaga, en nemen zij repetitieve activiteiten op zich.

Volledig geïntegreerde vakhanden

Onze monitoren en vakhanden werken heel graag bij Jaga, en zijn er goed geïntegreerd. Zij vereenzelvigen zich ook volledig met het bedrijf en krijgen de kans om werkkledij van Jaga zelf te dragen. Op die manier voelen zij zich nog meer verbonden met hun werkplek.

 

Overweegt u om, net zoals Jaga, (een deel van) uw activiteiten terug te halen naar België? In onze whitepaper leest u meer over wat reshoring voor uw bedrijf kan betekenen. Klik hier om ‘m gratis te downloaden.