Terug naar overzicht

Hunter Douglas over Bewel: “Economischer dan assemblagebedrijven, kwalitatief én sociaal verantwoord”

11 april 2022
Hunter Douglas
Een medewerker van Bewel is bezig met kleine onderdeeltjes te assembleren voor Hunter Douglas. Voor haar heeft ze meerdere bakken met onderdeeltjes staan.

Hunter Douglas, een multinational gespecialiseerd in jaloezieën en raambekleding op maat, kwam via via bij Bewel terecht voor de assemblage van kleine componenten. Een opdracht die vraagt om het nodige Fingerspitzengefühl, maar laat onze vakhanden daar net zo sterk in zijn. We assembleren intussen hun producten aan een snelheid van 300.000 stuks per jaar. Nicolas Cardon, European Category Buyer bij Hunter Douglas, vertelt over onze samenwerking.

 

Nicolas: “Ik ben bij Hunter Douglas voornamelijk bezig met de motorische aandrijving van jaloezieën en de hardware category. Daaronder vallen alle accessoires en kleine onderdeeltjes: schroefjes, tapes, ports enzovoort. Het is binnen die afdeling dat we op zoek waren naar een nieuwe assemblagepartner.”

“Ik kende Bewel nog niet maar kwam via een andere Belgische leverancier bij hen terecht. Die leverancier werkte al langer samen met Bewel, en van het één kwam het ander. Het gevoel zat vanaf het begin goed: de prijzen waren correct, de communicatie verliep vlot en we waren onder de indruk van onze bezoeken aan drie van hun sites.”

“Dat Bewel een maatwerkbedrijf is, is voor ons een extra pluspunt. We vinden het leuk dat we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk kunnen zetten. Dat is iets dat we ook intern nastreven. We zijn een groot bedrijf en zien het deels als onze taak om bij te dragen aan de sociale economie.”

 

Dertien componenten in twee minuten assembleren

“Bewel zet voor ons momenteel meerdere kleine onderdelen in elkaar. Die geassembleerde onderdelen komen in onze jaloezieën om gewicht en tegengewicht te regelen. Het is niet de gemakkelijkste opdracht: de assemblage duurt zo’n twee minuten en bestaat uit twaalf tot dertien componenten die geassembleerd moeten worden. We maakten op voorhand how to-video’s en stuurden samples op als voorbeeld.”

“Bewel assembleert alle onderdelen, verpakt ze en stapelt ze op pallets. Een van onze vrachtwagens gaat één keer per week langs om alles op te halen. De geassembleerde componenten worden in ons eigen magazijn gestockeerd en van daaruit wereldwijd verdeeld.”

“Ondanks de moeilijkheidsgraad doen de mensen van Bewel het heel goed en zijn we blij met het eindresultaat. Dit is voor ons ook een veel economischere oplossing dan wanneer we een professioneel assemblagebedrijf moeten inschakelen. Spreek dus gerust over een win-winsituatie.”

 

Extra project op vraag van Hunter Douglas

“Naast de vaste lopende activiteiten, hebben we nog een klein project uitbesteed aan Bewel. We hebben signaalversterkers, om het radiosignaal van onze motoren te versterken, met een stekker voor onder andere Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Maar we wilden een deel van die producten aanbieden in het Verenigd Koninkrijk, waar een andere stekker nodig is. Bewel haalde de originele stekkers uit duizend stuks, verlijmde de Britse stekkers en zorgde voor een net afgewerkt eindproduct.”

“Dat is het fijne aan Bewel: ik zag ze ter plaatse een keer karton lijmen voor een biermerk. Dus toen ik een oplossing zocht voor onze stekkers, heb ik de vraag aan hen gesteld. En zo geschiedde. Bewel denkt echt met ons mee, en dat apprecieer ik. We zijn bij hen in goede handen.”

Wie is Hunter Douglas?

Hunter Douglas is een producent van hoogkwalitatieve jaloezieën en raambekleding op maat. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is wereldwijd actief en telt zo’n 23.000 medewerkers. Ze hebben meer dan vijftig vestigingen in Europa, inclusief hun hoofdzetel in Rotterdam.

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!