Terug naar overzicht

Globachem en Bewel plakken al meer dan zeven jaar aan elkaar

03 januari 2024
Globachem

Eind 2023 werd Globachem meer dan terecht verkozen tot Limburgse Onderneming van het Jaar. Een knappe prestatie waar wij een bescheiden klein steentje aan konden bijdragen. Want al meer dan zeven jaar is een team van vakhanden aan de slag bij Globachem, waar ze de etiketteerafdeling bemannen. Steven Thoelen, warehouse facility manager bij Globachem, vertelt meer over onze vruchtbare samenwerking.

Het team van Globachem en Bewel, dat de etiketteerafdeling bemant.

Steven kende Bewel al van bij zijn vorige werkgever, H.Essers: “Toen ik zeven jaar geleden hier bij Globachem begon en de te gebeuren werken analyseerde, heb ik voorgesteld om Bewel in te schakelen om de processen te optimaliseren. En zo geschiedde.”

“Ik fungeer als contactpersoon tussen Bewel en Globachem en stuur de mensen in mijn team aan die samen met Bewel werken op onze etiketteerafdeling. Samen bekijken we welke productie-opdrachten we bij Bewel kunnen leggen en hoe die correct in te plannen.”

“Vanaf dag één werkt Bewel als enclave hier op onze eigen site. Gemiddeld zijn ze aanwezig met een twaalftal medewerkers, maar in piekperiodes kan dat oplopen tot een twintigtal paar vakhanden. Die flexibiliteit is voor ons een grote troef in onze samenwerking.”

 

Het juiste etiket voor het juiste land

“Het team van Bewel bij Globachem houdt zich voornamelijk bezig met de juiste labels te kleven op kunststoffen cans in verschillende formaten tussen 1L en 20L. Soms passeren ook zakken en dozen de revue. We verdelen onze producten over heel Europa, waarbij elk land een eigen reglementering heeft over wat er wel en niet op de labels van die producten hoort te staan. Daarom moeten veel van onze standaardverpakkingen nieuwe labels krijgen. Een hele organisatie, waarin Bewel ons ondersteunt.”

“De medewerkers van Bewel krijgen de producten in kartonnen dozen voor zich. Ze halen de cans eruit, voorzien ze van het correcte label en verpakken ze opnieuw in de dozen. Ook die dozen krijgen een nieuw label en worden vervolgens gestapeld op pallets. Volle pallets brengen ze naar de wikkelzone, waar een Bewel-medewerker elke pallet omwikkelt met behulp van een wikkelrobot.”

“Binnen dat proces neemt Bewel ook heel wat controletaken op zich, om te garanderen dat de opgeleverde producten aan de vereiste kwaliteit voldoen.”

 

Kwaliteit en flexibiliteit = voedingsbodem voor een vruchtbare samenwerking

“We werken niet voor niets al zeven jaar lang samen met Bewel. Een van de belangrijkste redenen voor ons is de kwaliteit die ze afleveren. We produceren gewasbeschermingsmiddelen, in feite geneesmiddelen voor planten. Voor zo’n producten gelden heel strikte reglementeringen. Dat Bewel binnen dat kader de vereiste kwaliteit kan leveren, in combinatie met hun flexibiliteit om piekperiodes op te vangen, maakt van hen zo’n betrouwbare partner.”

“Daarnaast vinden we het bij Globachem ook belangrijk om mensen in onze regio de kans te geven om nuttig werk te hebben. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat we dat via Bewel kunnen, past helemaal bij onze waarden.”

“Ik zou elk bedrijf dat hun productie in eigen huis uitvoert, en dat overweegt om naar het buitenland te trekken, altijd aanraden om eerst eens bij Bewel een kijkje te nemen. Ze kunnen veel meer dan bedrijven vaak denken.”

Hoe kunnen we uw productieprocessen of logistieke flow ondersteunen? Contacteer ons voor een kennismaking!

Wie is Globachem?

Globachem is een agrochemisch familiebedrijf dat gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelt, registreert en vermarkt. Ze zijn wereldwijd actief in een vijftigtal landen. Dat alles doen ze vanuit hun vestiging in het Limburgse Sint-Truiden.