Terug naar overzicht

Onze vakhanden bouwen en vullen displays met koekjes voor lokale supermarkten

23 november 2023
Weerts Group

Sinds iets meer dan een half jaar hebben we er een Waalse enclave bij: Weerts Supply Chain in Milmort. Onze vakhanden helpen er displays bouwen voor enkele bekende koekjesmerken, displays die u erna in elke lokale supermarkt kunt spotten. Na een uitdagende opstart, hebben we er ondertussen volledig onze weg gevonden en bouwen er nu tot wel 550 displays per dag.

Het team van Bewel dat actief is op de site van Weerts Supply Chain in Milmort.

In een periode van enkele maanden leerden onze medewerkers intussen al meer dan 250 verschillende soorten displays te assembleren en te vullen. 250 verschillende soorten met telkens eigen specificaties, maar wel een vast plan van aanpak:

  • Eerst bouwen we de display zelf volledig op.
  • Daarna vullen we de display met de nodige koekendozen. In de werkinstructies staat duidelijk welke koekendozen op welke plek moet komen.
  • Is de display gevuld? Dat verpakken we ‘m in een omdoos.
  • Hierna komt er een strap rond de doos.
  • Op het einde komen vier afgewerkte displays samen. Ze krijgen elk een ID-sticker en worden op een pallet gezet.
  • Elke pallet krijgt vervolgens ook een eigen label en seal, en zijn klaar voor levering.

In totaal werken we gemiddeld met veertig mensen bij Weerts Supply Chain. Op heel drukke momenten, zoals in de zomer, loopt dat aantal op tot wel honderd. Daarbij volgde elke Bewelmedewerker die actief is bij Weerts Supply Chain, een opleiding rond voedselveiligheid.

 

Van uitdagingen tot vlot proces

Toen we begonnen bij Weerts Supply Chain, waren er nog geen mechanische productielijnen voorzien. Het gevolg: we dienden al het werk manueel te doen, wat uiteraard meer tijd en moeite kostte. Maar sinds augustus beschikken we er over rollenbanen, een automatische ‘strapper’ en productielijnen die in hoogte verstelbaar zijn. Zo kunnen onze medewerkers ergonomischer werken en gemakkelijker de onderste leggers van een display bereiken.

Het maakt dat we ons werk nu nog sneller en beter kunnen doen. Kregen we eerste 350 displays op een dag afgewerkt, dan zijn dat er ondertussen 550 displays. En daarbij is iedereen even belangrijk. Van degene die karton opruimt op het begin tot degene die de laatste telling doet. Elk Bewelmedewerker is bij Weerts Supply Chain even hard nodig. Net zoals in elke andere enclave en site, uiteraard.

 

Hoe kan Bewel uw productie- of logistieke processen ondersteunen?

Wat uw vraag ook is, bij Bewel bent u in goede handen. Voor elke vraag die binnenkomt, gaan we op zoek naar een oplossing op maat. Contacteer ons gerust met uw specifieke vraag of voor een eerste kennismaking.

 

 

Weerts Supply Chain, onderdeel van Weerts Group

Weerts Group is actief in verschillende sectoren: logistiek, vastgoed, motorsport en hernieuwbare energie. Bij Bewel werken we voor de logistieke tak van het bedrijf: Weerts Supply Chain. Ze stockeren en verdelen goederen van hun klanten en bieden daarbij de extra service ‘copacking’ aan. Wat betekent dat ze producten van hun klanten samen verpakken, bijvoorbeeld in displays, om zo meteen aan winkels te leveren. Het is daar dat Bewel het verschil maakt.