Terug naar overzicht

Bewel verpakt chocozoenen voor Diest-Pack, klaar voor de supermarkt

01 december 2021
Diest-Pack
Diest-Pack Bewel

Diest-Pack, een horecagroothandel en eventpartner, zocht in het begin van dit jaar een betrouwbare partner om chocozoenen te verpakken. Die chocozoenen worden nadien verkocht aan verschillende winkels en warenhuisketens. Onze werkplaats in Maaseik verpakt op de drukste momenten tot 80.000 chocozoenen per week en past zich flexibel aan naargelang de vraag van de markt.

 

Diest-Pack is een bedrijf met een vestiging in Sint-Truiden. Klanten kunnen bij hen terecht voor een breed aanbod van horeca- en eventmaterialen: voortogen, frigo’s, rietjes, glazen, servetten, verpakkingen, onderhoudsmaterialen, … Daarnaast plaatsen ze verkoopstanden in warenhuizen voor de verkoop van voornamelijk snoepgoed, waaronder chocozoenen. Het is voor het verpakkingsproces van die koekjes dat Diest-Pack bij ons aanklopte.

Nico Vaes is zaakvoerder bij Diest-Pack: “Op het begin van dit jaar verpakten we onze chocozoenen nog volledig zelf. Maar omdat de vraag steeds groter werd, konden we dat intern niet langer bolwerken. We moesten dus op zoek naar een externe partner die onze producten op een correcte en snelle manier kon verpakken.”

“We kenden Bewel al, maar hadden nog niet met hen samengewerkt. We wisten wel dat het een correct bedrijf is met een goede reputatie. Tijdens de eerste kennismakingsgesprekken leerden we hun werking en alle mogelijkheden kennen. Het vertrouwen was er en ook de prijszetting zat goed. Onze samenwerking kon beginnen.”

Marktafhankelijke productie vraagt om flexibiliteit

“We zijn meteen gestart aan een hoog tempo, met 10.000 doosjes per week. In elk doosje zitten acht chocozoenen in vier verschillende smaken. Op de drukste momenten werkt een team van twaalf Bewel-medewerkers voor ons in hun werkplaats in Maaseik.”

“Omdat onze producten heel marktafhankelijk zijn, is een grote flexibiliteit in het verpakkingsproces noodzakelijk. Bewel gaat hier perfect mee om. Ze passen zich gemakkelijk aan naargelang ons tempo. Ook dat noem ik maatwerk.”

“Bewel doet voor ons perfect wat we van hen verwacht hadden. Ze zijn professioneel, pakken problemen meteen aan en zoeken samen naar oplossingen. Ik denk niet dat ik het ergens anders beter kan vinden. Daarom gaan we zeker in de toekomst verder kijken hoe we onze samenwerking kunnen uitbreiden met andere opdrachten. We kijken uit naar een goede samenwerking op lange termijn.”

 

Ook op zoek naar een betrouwbare partner om uw producten te verpakken en/of winkelklaar te maken? Maak kennis met ons vakhandschap en contacteer ons hier met uw specifieke vraag. We bekijken met veel plezier hoe we u kunnen helpen.