Terug naar overzicht

Wij assembleren speed pedelecs voor Ellio

19 juni 2020
Ellio
Bewel

“Veel bedrijven zouden bij dit type opdracht niet aan ons denken. Want een speed pedelec assembleren, dat is echt niet vanzelfsprekend. Daarom ben ik ook trots op dit project. Dit is het bewijs dat wij zelfs de meest complexe assemblages kunnen uitvoeren.” Aan het woord is Ruben Vangansewinkel, medewerker Arbeidsvoorbereiding hier bij Bewel. Hij vertelt u meer over onze samenwerking met start-up Ellio.

 

Het concept is grondig geanalyseerd. De eerste lijnen van het ontwerp staan op papier. Een van de volgende stappen is om zicht te krijgen op de eigenlijke productie: hoe krijgt u uw idee op de wereld? En doet u dat inhouse of besteedt u dat uit? Bij Ellio gingen ze voor het tweede scenario. Ze kozen ervoor om hun assemblagewerken aan ons toe te vertrouwen.

Ellio, dat is een nieuw Belgisch fietsmerk van elektrische fietsen en speed pedelecs. En dat is dan weer een variant van de elektrische fiets. Waar een gewoon elektrisch model trapondersteuning biedt tot 25 km/u, ligt dat bij een speed pedelec op 45 km/u. De ambitie van Ellio is om meer mensen uit hun auto en op de fiets te krijgen.

Zoals voor elk te bouwen nieuw product, is er voor het bedrijf in kwestie diezelfde afweging: doe ik dat zelf of schakel ik daarvoor iemand in? Hoe complexer het product, hoe minder vanzelfsprekend het is om dat in eigen beheer te doen. Zeker voor een start-up. Want dat betekent dat u extra moet aanwerven, ruimte ter beschikking hebben, productieprocessen inrichten… Een serieuze investering van tijd en geld”, vertelt Ruben. “Terwijl dat voor ons net datgene is wat wij hier dag in dag uit doen in onze vestiging in Tessenderlo.”

“Wij hebben de handen en de warehousing. Wij hebben die kennis om zo’n proces efficiënt in te richten. Van de aanlevering van de componenten over afgewerkt product tot en met de kwaliteitscontrole. En de ervaring in manuele, mechanische en elektrische assemblage. Ook voor complexe assemblages als een speed pedelec. Want dit is echt geen vanzelfsprekend product om in elkaar te steken. Er komt veel meer bij kijken dan componenten in elkaar zetten: het is ook de aandrijving integreren, het afstellen van de schijfremmen… ”

“Voor Ellio is het ook belangrijk dat wij kunnen meeschakelen. Dat wij ons kunnen aanpassen aan hun ritme. Als start-up hebben zij nu nog niet voldoende orders om een productielijn een jaar lang gaande te houden. Wij geven hen die flexibiliteit. Even geen bestellingen? Dan focussen wij ons op onze andere projecten. Tegelijk willen ze die zekerheid dat wij meekunnen als hun verkoop op toerental komt. Ons team heeft nu al een scenario klaar voor mocht de vraag maal zoveel gaan”, besluit Ruben. “De processen hier zijn ingericht, dus het is puur een kwestie van mankracht. En die hebben wij.”

 

“Het aantal bestellingen per maand verschilt enorm. Wij passen ons aan aan de vraag van Ellio.”

 

“Elke Ellio is een mini-fabriekje op maat voor elke klant”

Elke opdracht is maatwerk. Omdat elk product uiteraard anders is. Maar ook omdat elke klant eigen verwachtingen heeft. “Sommigen besteden subassemblages aan ons uit, anderen de volledige productie”, vertelt Ruben. “Voor de ene klant draaien we het hele jaar door. Voor een andere schakelen we mee: soms komt er een tijdje niets binnen, de andere keer is het alle hens aan dek. Voor sommige producten levert de klant de tooling aan, voor andere hebben we genoeg aan onze eigen machines en ons eigen gereedschap.”

Maar het begint altijd met luisteren. “Binnen arbeidsvoorbereiding is het onze job om het hele productieproces te ontleden en te vertalen in kleine en begrijpbare tussenstappen. Met als resultaat dat we ook moeilijke orders correct en tijdig kunnen afwerken.”

 

“Als start-up investeren in een eigen logistieke keten is niet vanzelfsprekend. Wij kunnen de warehousing en productie volledig op ons nemen.”

 

ISO-gecertificeerd

Naast een eigen team voor kwaliteitscontrole, zijn we ook ISO-gecertificeerd. Uw garantie op een eindproduct dat voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. En de zekerheid dat we een track record hebben in alle processen die eigen zijn aan een gehomologeerd product.

 

Meer weten over Ellio?

Interesse om uw productie of een deel ervan uit te besteden? Of het nu om een volledige assemblage gaat of een subassembly: neem contact met ons op. Dan kijken we hoe we u kunnen helpen.

cs@bewel.be – 011/ 24 74 00