Terug naar overzicht

Bewel integreert warehouse management system op vraag van Panasonic

08 juni 2018
Panasonic
Medewerkers van Bewel en Panasonic poseren samen voor een foto.

Panasonic is al meer dan vijfentwintig jaar een belangrijke klant van Bewel. Maandelijks passeren er ongeveer twaalf miljoen batterijen via de werkplaats in Tessenderlo richting eindklant. “Om deze enorme stroom aan batterijen logistiek perfect op te volgen, zijn we enkele jaren geleden in de werkplaats overgestapt op het Warehouse Management systeem van Panasonic zelf”, zegt werkleider Olav Goris. “Dankzij deze investering werken we efficiënter.”

 

“De medewerkers van Bewel verpakken voor ons batterijen”, vertelt Patrick Biesmans, kwaliteitsverantwoordelijke bij Panasonic. “Deze komen bij Bewel in bulk binnen en zij verpakken naar gelang de vraag van de eindklant.” Wanneer er zich een probleem voordoet met een bepaald type batterij is het belangrijk te weten bij welke klanten deze batterijen uiteindelijk terechtgekomen zijn. Met behulp van
Mware is het mogelijk te traceren welke grondstoffen in welke pallet afgewerkte batterijen verwerkt zijn en bij welke klant deze pallet is afgeleverd. “Voor de implementatie van Mware moesten we dit allemaal manueel registreren”, legt werkleider Igor Vanhoudt uit. “Dat was een enorm werk en de kans op menselijke fouten was behoorlijk groot.”

 

LXE

Bij Panasonic zijn al de heftrucks uitgerust met een LXE-terminal, waarmee de heftruckchauffeurs in het magazijn de goederen rechtstreeks scannen in Mware. De magazijnier weet dus te allen tijden op welke locatie een pallet staat. “Wij hebben – in samenspraak met Panasonic – ervoor gekozen om ook op dit draadloos systeem over te stappen” zegt Olav Goris. “Mware controleert de ontvangst, opslag en goederenbeweging op alle locaties tot bij de eindklant. Zo weten we op elk moment perfect welk order zich waar bevindt.” “Om met de LXEterminals te werken, pakken we ons magazijn grondig aan”, vertelt Olav Goris. “Het systeem vraagt een zeer duidelijke structuur. Ons magazijn in de werkplaats Tessenderlo telt meer dan 2500 opslagplekken, deze krijgen nu allemaal een uniek locatienummer en een barcode. Vervolgens krijgt elke pallet die we stockeren door het systeem een specifieke locatie toegewezen.”

 

Voordelen

Het nieuwe systeem heeft niet enkel voordelen met betrekking tot de volledige traceerbaarheid van de producten. Ook voor Bewel zijn er grote voordelen aan verbonden. “Om te beginnen moeten de heftruckchauffeurs nooit meer zoeken naar een pallet, het systeem geeft hen de exacte locatie van de pallet aan”, vervolgen Olav en Igor. “De tijdswinst is dan ook groot. Ook kunnen we nu het FIFO-principe (First In, First Out) perfect toepassen, zonder manueel naar de oudste pallet te moeten zoeken. En tenslotte is het bijna onmogelijk om een verkeerd order te verwerken. Bij het scannen van een foutief pallet geeft het systeem namelijk een directe foutmelding. Normaal is het systeem met de nieuwe LXE-terminals eind juni volledig operationeel. We kijken er alvast naar uit.”

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!