Terug naar overzicht

Scania Oudsbergen en Bewel: (letterlijk) bouwen aan een succesverhaal

02 december 2020
Scania
Overzicht van de ruimte bij Scania Oudsbergen waar de medewerkers van Bewel werken. Een industriële omgeving met werktafels, houten groene kratten en donkerblauwe plastieken bakken.

 

“Wij zijn zelf eigenaar van het gebouw en investeerden 11 miljoen euro in het pand. In ruil engageert Scania zich om het gebouw voor minstens 9 jaar te huren en er minimaal 75 Bewel-medewerkers tewerk te stellen. Naast onze mensen zullen er ook bepaalde processen van Scania zelf naar het nieuwe gebouw verhuizen.”

 

Van 5.000 naar 20.000 m² bij Scania Oudsbergen

Francois Tips, productieleider Bewel Oudsbergen: “We ontzorgen de medewerkers van Scania door repetitieve taken over te nemen. Losse onderdelen komen bij ons aan in bulk en wij (her)verpakken ze individueel of in onderhoudskits. Dat gaat van schroefjes en rubbertjes tot oliefilters en motorcilinders.”

“Met de bouw van ons nieuw pand vergroten we onze oppervlakte in Oudsbergen van 5.000 naar 20.000 m². Een gigantisch verschil. We kunnen meer mensen plaatsen en creëerden per werkpost meer ruimte. Daardoor heeft iedereen voldoende plek om zijn of haar job goed uit te voeren. Het gebouw is voor Scania zelf een grote verbetering voor hun interne logistiek. Hiervoor zaten we verspreid over verschillende plekken in de buurt. Nu zit alles samen.”

“Naast onze dagelijkse taken, nemen wij ook het onderhoud van het gebouw voor onze rekening. Een extra team van Bewel houdt zich hiermee bezig. Zij kregen de nodige opleidingen en hebben alle materialen ter beschikking om het gebouw spik en span te houden.”

“Onze medewerkers zijn alvast heel blij met hun nieuwe werkplek. Het versterkt de samenwerking met Scania alleen maar, en die zat al heel goed. Het is geweldig om met hen samen te werken: de sfeer zit goed en het klikt tussen onze 2 bedrijven. Dat gecombineerd met het vele werk dat we hier verzetten, is een match made in heaven.

 

“Veel vertrouwen in Bewel”

Dirk Fritzsch, Managing Director Scania: “We hebben enorm veel vertrouwen in Bewel, hun mensen leveren echt goed werk. Eigenlijk zien we hen niet als ‘buitenstaanders’ of ‘leveranciers’. Ze horen gewoon bij ons team. Sociaal engagement maakt deel uit van Scania’s missie. Dat dit op zo’n kwalitatieve manier kan verlopen, is fantastisch.”

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!