Terug naar overzicht

Bewel & Barú: chocolade en snoepgoed in verpakkingen op maat

19 september 2022
Barú

Bewel en Barú. Naast dezelfde beginletter delen we ook onze Limburgse roots en de liefde voor lokaal ondernemen. Maarten Krikken, medeoprichter van Barú, vertelt meer over onze jarenlange succesvolle samenwerking.

Het logo van Barú: in het midden staat de naam, errond staat geschreven 'Surreally good treats'.

Maarten Krikken is een van de medeoprichters van het Belgische chocolademerk Barú, gevestigd in Diepenbeek. Maarten: “Ons bedrijf bestaat eigenlijk uit twee delen: aan de ene kant heb je ons eigen chocolademerk: de marshmallows en chocolade die je in de winkel ziet. Aan de andere kant werken we voor de B2B-sector aan projecten op maat, waarin wij chocoladeproducten en ander snoepgoed (her)verpakken in de gewenste verpakking van onze klant.”

“Die dienstverlening is vooral gericht naar de retailsector, en daarin meer bepaald naar middelgrote spelers. Zij hebben voor Kerstmis bijvoorbeeld graag een breed assortiment aan producten van verschillende fabrikanten. We bieden hun een breed scala producten aan zoals pralines, truffels, chocoladedragees, gesuikerde amandelen en snoep. We verzorgen de contacten met alle producenten, voorzien uniforme verpakkingen die we voor of samen met de klant ontwikkelen, en zorgen dat het assortiment netjes bij elkaar past en zo in de rekken kan worden geplaatst.”

 

Van dag tot dag flexibel aan het werk

“Het is voor dit type van projecten dat we al meerdere jaren een beroep doen op de vakhanden van Bewel. Afhankelijk van onze noden en de mogelijkheden bij Bewel zelf, verloopt die samenwerking het ene jaar al intenser dan het andere jaar. Dat is meteen een groot voordeel van onze samenwerking: Bewel is flexibel en kan snel schakelen naargelang onze noden.”

“Ze nemen voor deze opdrachten al het verpakkingswerk van ons over, waarna de afgewerkte producten vanuit hun magazijn rechtstreeks bij onze klanten worden geleverd. Ik schat dat er zo’n tien à vijftien mensen voor ons aan de slag zijn bij Bewel Tessenderlo op de momenten dat onze projecten er lopen. Al varieert dat aantal van dag tot dag. De monitoren schatten zelf goed in met hoeveel en met welke mensen ze voor ons aan de slag gaan. Daar hoef ik me niets van aan te trekken.”

“Onze productie voor Kerstmis is afgelopen zomer in productie gegaan. Dat betekent dat we in augustus en september de producten leveren bij Bewel om te laten verpakken. Zij zijn hier vervolgens een zestal weken mee bezig.”

 

Oplossingsgerichte meedenkers

“We zijn zelf een Limburgs bedrijf en kenden Bewel dus al. Het leuke is dat ik door de jaren heen veel mensen heb leren kennen binnen Bewel. Dat gaat van mensen die ons project hebben opgestart, zoals François Tips die toen werkplaatsleider was in Tessenderlo, over Dimitri en Olav die er nu site manager zijn, en Peter en Ines die in het magazijn altijd klaar staan. Maar we komen ook regelmatig in contact met de medewerkers en monitoren in de werkplaats zelf, al is dat sinds corona wel een stuk verminderd jammer genoeg. We appreciëren dat persoonlijk contact.”

“Er zijn voor ons meerdere redenen om samen te werken met een maatwerkbedrijf zoals Bewel. Zo bieden ze zeker een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een complex productassortiment dat niet groot genoeg is om volledig te automatiseren of mechaniseren. Om onze producten te kunnen personaliseren en voldoende variatie in ons assortiment te garanderen, zijn Bewels vakhanden de geknipte oplossing.”

“Ze staan ook open om elke vraag te bekijken. Ze deinzen niet terug om verschillende opties uit te zoeken en zo samen een gepaste oplossing uit te werken. Dat onderscheidt hen zeker van andere bedrijven.”

“Een andere reden is dat we door samen te werken met Bewel mee het lokaal economisch weefsel versterken. Als we moeten kiezen tussen ver weg of lokaal, dan kiezen we er graag voor om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het feit dat we bij vragen gewoon in onze auto kunnen springen om ter plaatse te gaan, is daarbij heel mooi meegenomen.”

“En daarnaast staan we graag achter maatschappelijk relevante bedrijven zoals Bewel. Ik vind het intrigerend om te zien hoeveel verschillende soorten opdrachten zij aan kunnen én aan welke snelheid ze werken. Daar mogen ze terecht trots op zijn.”

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!