Terug naar overzicht

9.000 kerstpakketten voor Lidl

07 januari 2019
Lidl
Verschillende kerstcadeaus van Lidl - met witte, rode en bruine verpakkingen - staan uitgestald.

Nu het einde van het jaar in zicht komt, wordt er al gedacht aan pakjes onder de boom. Supermarktketen Lidl verwent al haar medewerkers met een kerstpakket en schakelt Bewel in voor de samenstelling en het inpakken ervan. Het gaat in totaal over 9.000 pakketten.

 

“De kerstpakketten die we voor Lidl maken, worden niet in de winkel verkocht”, legt Koen Molemans (accountmanager bij Bewel) uit. “Het gaat om geschenkdozen die het personeel cadeau krijgt.” Binnen een paar weken lijkt de werkvloer bij Bewel heel even op het Huis van de Kerstman en worden 9.000 cadeautjes klaargemaakt voor onder de boom. Half december gaan alle pakketten bij Bewel de deur uit.

 

Vouwen, vullen en een strikje errond

“Eerst vouwen onze medewerkers de geschenkdoos, daarna vullen ze ze op met houtwol voor een feestelijke uitstraling. Vervolgens plaatsen ze de producten erin. Het Lidl-personeel mag zich verheugen op lekkers zoals wildpaté, chips of een flesje bubbels. De volledig afgewerkte en ingepakte geschenkdozen – vorig jaar bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom – gaan dan naar de verdeelcentra van Lidl en van daaruit naar de winkels en de medewerkers.”

 

Positieve ervaringen

Het is het derde jaar op rij dat de supermarktketen rekent op de helpende handen van Bewel voor het samenstellen en verpakken van de kerstpakketten. Een logische keuze, gezien de samenwerking in het Lidl-distributiecentrum in Genk. “We hebben al medewerkers op de vloer bij Lidl in Genk”, verduidelijkt Koen Molemans. “Onze mensen sorteren en controleren non-food artikelen zoals computers, boormachines en televisies die tijdens speciale acties in de winkelrekken staan. Ook het groenonderhoud van het distributiecentrum is in handen van Bewel-teams. Door de positieve ervaringen in Genk, is Lidl bij ons terechtgekomen voor de verwerking van de kerstpakketten.”

 

Wat kunnen we voor u betekenen? Laat het ons weten!