15 mei 2020

Samen met Depot Margo geeft Bewel ondersteuning aan kwetsbare mensen

Eén op zeven Limburgers leeft onder de Europese armoedegrens, een cijfer dat alle aandacht verdient. Depot Margo van Samenlevingsopbouw RIMO Limburg helpt kwetsbare Limburgers aan gezonde voeding en kwalitatieve producten voor verzorging en schoonmaak. Hun uitvalbasis? Die ligt bij Bewel!

 

Ondersteuning voor mensen in armoede

In België doen meer dan 240.000 mensen beroep op voedselhulp, dit ondanks de voedseloverschotten. Depot Margo zorgt voor ondersteuning via hun sociaal distributieplatform. Zo beperken ze overschotten en verdelen ze voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten onder mensen in armoede. Onrechtstreeks leven ze zo een bijdrage aan een gezondere levensstijl voor tal van mensen.

 

Samenwerking met Bewel

Depot Margo is een samenwerking tussen verschillende organisaties. Binnen Bewel zorgen we voor logistieke ondersteuning en geven we toegang tot onze sociale tewerkstellingen. Samen met de lokale groepen, staat de Provinciale Raad Sint-Vincentius in voor het direct contact met de mensen die beroep doen op de voedselpakketten. Voedselbank Limburg speelt de belangrijkste rol en stelt tal van voedingsproducten ter beschikking.

Binnen Bewel zijn we ontzettend trots dat we hieraan mogen bijdragen, zeker in tijden van corona.