27 juni 2018

Linda Triekels heeft haar eigen jukebox

“Zo lang ik me kan herinneren droom ik van mijn eigen jukebox”, vertelt Linda, die al bijna 29 jaar voor Bewel werkt. In de Sint-Truidense werkplaats monteert ze displays voor onder andere grootwarenhuizen. “Met mijn vader mocht ik als kind af en toe mee iets gaan drinken in zijn stamcafé. Daar stond een prachtige
Wurlitzer jukebox en ik was niet van dat toestel weg te slaan. Die werkte nog met plaatjes en voor vijf frank mocht je dan een liedje kiezen. Al mijn zakgeld verdween in de gleuf in ruil voor schlagers in alle talen, maar ook voor liedjes van Boney M. en Abba.”

Sint bracht geen speelgoed

Muziek bleef belangrijk doorheen het leven van Linda. “Ik was een speciaal kind”, lacht ze. “Aan Sinterklaas of de kerstman vroeg ik nooit speelgoed. Mijn cadeautjes hadden altijd iets met muziek te maken. Een eigen radio of een platenspeler. Of cassettes om zo veel mogelijk eigen muziek te kunnen opnemen. Als ik ouder werd, ben ik beginnen CD’s kopen. Ook omdat ik toen al wist dat ik ooit een eigen jukebox ging hebben.”

Zelf gevonden

Eind 2017, na bijna veertig jaar dromen, mocht Linda eindelijk haar eigen jukebox gaan ophalen. “Een echte Wurlitzer”, zegt Linda trots. “Dat was belangrijk, want het moest dezelfde zijn als in het stamcafé van mijn vader.

Het was niet zo gemakkelijk om die te vinden, want de fabriek bestaat al niet meer sinds 1985. Ik heb hem zelf gevonden via het internet bij een verzamelaar in Leopoldsburg.” De jukebox kreeg een ereplaats in de woonkamer van Linda en ze gebruikt hem bijna dagelijks. “Er kunnen honderd CD’s in, dat is dus genoeg muziek om een leuk feestje te bouwen.

Iedereen is welkom, ze moeten wel een afspraak maken. Dan kan ik er ook voor zorgen dat hun favoriete muziek in de jukebox zit.” Wat is nu eigenlijk het grootste voordeel van een eigen jukebox? “Dat ik niet elke keer centen in de gleuf moet steken om naar een liedje te luisteren!”